Antena Meniu Search
x

Video Bombardamentele Rusiei au vizat centrul Ucrainei: 30 de rachete au lovit direct în "inima" ţării, noaptea trecută

Centrul Ucrainei a fost ţinta bombardamentelor ruseşti noaptea trecută. 30 de obuze au căzut în zone rezidenţiale, dar de data aceasta nu au fost raportate victime. Deşi alimentarea cu energie a fost restabilită în mare parte în Kiev, oamenii din alte 14 regiuni încă suferă din cauză că nu îşi pot încălzi locuinţele. În acelaşi timp, de Ziua Mamei în Rusia, mamele soldaţilor plecaţi la război au organizat o petiţie prin care-i cer lui Vladimir Putin să oprească războiul.

de Redactia Observator

la 28.11.2022, 14:30

Vezi și

Ofensiva rusească nu se va opri prea curând! O spune Volodimir Zelenski care şi-a avertizat cetăţenii că îi aşteaptă o iarnă lungă şi grea. "Înțelegem că teroriștii pregătesc noi lovituri și că, atâta timp cât au rachete, nu se vor opri", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. Unii oficiali ucraineni sunt mai optimişti şi cred că centrala nucleară Zaporojie ar putea fi recuperată. Ei invocă numeroasele articole din presa rusă care vorbesc despre posibilitatea de a preda controlul centralei Agenției Internaționale pentru Energie Atomică.

Între timp, în Herson, mai multe familii au fost evacuate din cauza atacurilor ruseşti, la scurt timp după ce s-au întors în casele lor. Rachetele lui Putin au lovit estul și sudul Ucrainei ieri, în timp ce echipele de utilități se străduiau să restabilească curentul electric, apa și încălzirea. "Trebuie să evacuăm cât mai mulţi oameni. Nu există electricitate, apă și alimente. Este nevoie de ajutor. Spitalele au nevoie de ajutor, au nevoie de medicamente", a declarat Viktor Mironov, voluntar. Şi chiar înainte de summit-ul NATO de la Bucureşti, la sediul de la Bruxelles al Organizaţiei Tratatului Nordatlantic a avut loc un protest. Manifestanţii pro-ucraineni au vrut să mulţumească pentru ajutorul trimis către Ucraina până acum, dar au mai şi cerut sisteme de apărare aeriană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Bombardamentele Rusiei au vizat centrul Ucrainei: 30 de rachete au lovit direct în "inima" ţării, noaptea trecută