Antena Meniu Search
x

Ceremonii spectaculoase la Bonfire, noaptea focurilor de tabără, în Marea Britanie

A fost sărbătoare în Marea Britanie, unde a fost sărbătorit Bonfire - noaptea focurilor de tabără. Pe străzi s-au organizat parade în care oamenii au defilat cu diverse obiecte incendiate. Şi vedetele au sărbătorit.

de Redactia Observator

la 06.11.2019, 14:39

Vezi și

A fost sărbătoare în Marea Britanie, unde a fost sărbătorit Bonfire - noaptea focurilor de tabără. Pe străzi s-au organizat parade în care oamenii au defilat cu diverse obiecte incendiate. Şi vedetele au sărbătorit. David Beckham şi copiii săi au petrecut pe străzile din Londra. Noaptea nu a fost, însă, lipsită de incidente. În oraşul Leeds, poliţiştii au fost atacaţi cu artificii, de mai mulţi indivizi. 

Cruci incendiate, steaguri şi efigii în forma unor personalităţi politice precum Boris Johnson. Toate au defilat pe străzile istorice ale oraşului Lewis, de sărbătoarea numită Bonfire, în Regat. La final, obiectele folosite în timpul paradei au fost incendiate într-un foc uriaş de tabără.

Festivităţile s-au încheiat cu focuri de artificii în toate oraşele din Regat. La Londra, David Beckham a împărtăşit momentele de bucurie alături de copiii lui, pe reţelele de socializare. 

În oraşul Leeds, autorităţile au avut o noapte albă. Mai mulţi indivizi au incendiat pubele de pe stradă şi au atacat autorităţile cu artificii. În cele din urmă, scandalagii au fost prinşi şi arestaţi. 

Noaptea comemorează dejucarea aşa-numitului "Complot al prafului de puşcă" din 1605. Atunci, un grup de catolici englezi au încercat să arunce în aer Camera Lorzilor, în care se afla şi regele. Planul a fost dejucat iar pentru a sărbători evenimentul, englezii au aprins focuri de tabără. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ceremonii spectaculoase la Bonfire, noaptea focurilor de tabără, în Marea Britanie