Antena Meniu Search
x

Franța oferă bonusuri de 1.500 de euro pentru medicii care luptă pentru combaterea coronavirusului

Franța oferă bonusuri de 1.500 de euro pentru medicii care luptă pentru combaterea coronavirusului, anunțul fiind făcut, în cursul zilei de miercuri, de premierul francez Edouard Philippe.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 15.04.2020, 17:34

Franța a ajuns la 143.303 infectări cu coronavirus
Medicii francezi, motivați financiar să continue lupta pentru combaterea coronavirusului - Hepta
  • Medicii francezi, răsplătiți pentru orele lucrate suplimentar.
  • Medicii din România, motivați și ei cu bonusuri asemănătoare.

Franța oferă bonusuri de 1.500 de euro pentru medicii care luptă pentru combaterea coronavirusului, anunțul fiind făcut, în cursul zilei de miercuri, de premierul francez Edouard Philippe.

Acesta a precizat că bonusul este oferit, în primul rând, pentru orele în plus pe care medicii sunt obligați să le lucreze pentru a avea grijă de pacienții infectați cu noul coronavirus.

Conform Reuters, autoritățile franceze au luat decizia de a pune la bătaie diferite măsuri pentru a permite economiei să supraviețuiască în criza provocată de noul coronavirus.

Măsurile ar urma să aibă un impact de circa 110 miliarde de euro.

Franța este una dintre cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus având până acum 143.303 de infectări și 15.729 de decese provocate de virusul ucigaș.

Măsura de a oferi bonusuri medicilor din linia întâi amintește de o decizie similară luată de autoritățile de la București care au decis să ofere bonusuri de câte 500 de euro pentru medicii care luptă pentru combaterea coronavirusului. Măsura a fost primită în România cu reacții mixte, existând voci care acuzau că autoritățile ar trebui mai degrabă să înarmeze medicii cu materiale de protecție.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Franța oferă bonusuri de 1.500 de euro pentru medicii care luptă pentru combaterea coronavirusului