Antena Meniu Search
x

Video Botezul Domnului, sărbătorit astăzi de credincioşii de rit vechi. Sute de oameni din Rusia şi Crimeea au participat la slujba de Ajun

Credincioşii de rit vechi sărbătoresc Boboteaza! Ieri, mai mulţi oameni s-au adunat la bisericile din Rusia şi Crimeea pentru a participa la slujba din Ajun. Apoi, cei mai curajoşi dintre ei au sărit în apele reci ale lacurilor din apropiere sfinţite de preoţi. Tradiţia spune că se pot scălda şi în Ajun, la 12:00 noaptea sau ziua următoare. 

de Redactia Observator

la 19.01.2023, 08:49

Vezi și

Credincioşii au umplut bisericile la slujbele de Bobotează. Apoi s-au îndreptat spre apă. Primul care şi-a făcut curaj să intre a fost chiar preotul. Deşi termometrele arătau 0 grade Celsius, asta nu i-a împiedicat pe credincioşi să respecte tradiţia. 

"Am ales să ma arunc în apă ca să fiu sănătoasă. Îmi doresc ca toată lumea să se scalde şi o să vadă că nu se vor îmbolnăvi. Sărbători fericite!", a spus o credincioasă. 

Botezul Domnului, sărbătorit joi în mai multe ţări

În Crimeea, mai mulţi oameni s-au strâns în golful Cossack pentru a sărbători Botezul Domnului. Aici, temperaturile au ajuns şi la 15 grade Celsius, ocazia perfectă pentru a intra în apă. 

La râul Iordan, sute de oameni au fost prezenţi la ceremonia ţinută de Patriarhul Teofil al treilea al Ierusalimului. Râul Iordan este considerat a fi al treilea cel mai important simbol al creştinătăţii, după Biserica Naşterii Domnului şi Biserica Sfântului Mormânt. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Botezul Domnului, sărbătorit astăzi de credincioşii de rit vechi. Sute de oameni din Rusia şi Crimeea au participat la slujba de Ajun