Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Bufnita de companie, cel mai "ochios" prieten

Unii oameni au soparle, altii - crocodili sau chiar ursi! Totusi, de ce ar coabita un om cu o bufnita? o gramada de oameni adora pasaroii si nu ezita sa le cazeze in propriile locuinte.

Vezi și

Harry Potter si restul micilor vrajitori de la Hogwarts foloseau bufnitele pe post de portari. Asadar, pasarile nocturne aveau o utilitate. Dar ce l-ar determina pe un om sa-si ia o bufnita pe post de animal de casa? Ce calitati are o astfel de pasare?! Fizionomia nu o prea recomanda, pentru ca - daca nu are o privire atent-indignata si o imbufnare nativa - arata de parca ar pune la cale un atentat politic.

Totusi, exista si bufnite care se simt foarte bine in casa, mai ales in bucatarie. De ce, va intrebati? Pentru ca poate sa patineze pe blaturile perfect lustruite.

In orice caz, daca ati decis sa deveniti stapan de bufnita este bine sa tineti cont de un lucru: chiar daca pasarea este tinuta in apartament, nu va scapa niciodata de instinctele razboinice. In consecinta, chiar daca nu are un soarece pe care sa-l vizeze, tot isi va exersa miscarile de atac.

Daca sunteti o persoana rabdatoare si aveti bufnita inca din stadiul de pui, o puteti obisnui cu mangaiatul. Desi pare ciudat, pasarea va fi fericita ca o pisica scarpinata intre urechi.

Si daca tot vorbeam despre pisici, trebuie sa va spunem ca felinele pot coabita perfect cu bufnitele. Unde ar mai putea gasi un companion care sa se poata catara in copaci pe cele mai de sus crengi? Evident, relatia nu va fi numai lapte si miere, pentru ca discutam - totusi - despre specii total diferite. Asa ca nu va fi nimic neobisnuit ca bufnita sa-i arda pisicii un cioc in cap, iar pisica sa-i raspunda cu o labuta peste ceafa.

Exista, insa, ceva ce in mod sigur nu stiati despre bufnite. In fine, despre unele bufnite. Au ritm si simt muzical. Ajunge sa le cantati ceva ce le suna bine, ca sa inceapa sa danseze. Dar, precum spuneam, e un lucru pe care il fac doar anumite bufnite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » OBSERVATOR SPECIAL: Bufnita de companie, cel mai "ochios" prieten