Antena Meniu Search
x

Bukovel, staţiunea de schi din Carpaţi cu pârtii ca-n Alpi

Românii au descoperit o staţiune de schi din Carpaţi cu pârtii ca-n Alpi şi peisaje de vis. Se numeşte Bukovel şi este cea mai mare staţiune de schi din Europa de Est. Se află în Ucraina, dar aici se vorbeşte mai mult româneşte.

de Redactia Observator

la 27.02.2019, 22:45

Vezi și

Românii au descoperit o staţiune de schi din Carpaţi cu pârtii ca-n Alpi şi peisaje de vis. Se numeşte Bukovel şi este cea mai mare staţiune de schi din Europa de Est. Se află în Ucraina, dar aici se vorbeşte mai mult româneşte.

Cu banii pe cazare în Poiana Braşov, străinii oferă apres-schi, cartelă de telefon şi acces la petreceri pe pârtie.

Cabane şi pensiuni rustice, aşezate la poalele Carpaţilor, îi întimpină pe români, la 100 de kilometri de Sighetu Marmaţiei. Bukovel este o staţiune de care te îndrăgosteşti la prima vedere.

Camerele cochete oferă peisaje de vis. Ieşi din cameră pe terasă şi vezi munţii. Căbănuţele de lemn sunt preferatele turiştilor români care ajung în Bukovel pentru că de aici priveliştea este superbă şi, în plus şi locaţia este ideală pentru iubitorii sporturilor de iarnă deoarece se află chiar la baza pârtiilor de schi.

Micul oraş din Ucraina este înconjurat de 70 de kilometri pârtii. 

Peisajele şi arhitectura ne duc mai degrabă cu gândul la staţiunile cochete de la poalele Alpilor. Însă nu suntem nici în Elveţia, nici în Austria, ci la Bukovel, în Ucraina. Aici, zeci de pârtii de schi, multe zone de relaxare, dar şi numeroasele unităţi de cazare fac ca sejurul turiştilor să fie unul de neuitat.

Patru nopţi de cazare costă aici 300 de euro de persoană, iar în preţ sunt incluse două mese, schi pass-ul, accesul la spa, o cartelă telefonică, dar şi acces nelimitat la concerte şi faimoasele petreceri apres schi. 

Corina Huzău, organizator evenimente în Bukovel: Poţi să schiezi, liniştit poţi să te opreşti pe pârtie la un vin fiert, la o mâncărică pentru că nu-s preţurile exagerat,e seara poţi să mergi în lounge, la party.

În bucătăria unui hotel, o maramureşancă pregăteşte borş cu sfeclă roşie şi "hadabuş frecat cu brânză şi ou".

Ileana Filip, bucătăreasă: Cartofi piure, se adaugă acolo brânză, ouă, piper. + 07.00 Într-un fel de ou bătut şi se fac la cuptor.

Proprietarul hotelului este tot româncă. S-a indragostit de micul oras din munti, iar acum cativa ani a decis sa se mute aici cu familia. 

Ileana Marina, proprietar hotel 4 stele: La clienţi, chiar asta le place, ca să se simtă nu ca într-un simplu hotel trecător, ci ca şi cum s-ar întoarce acasă.

În aceste zile, în Bukovel, sunt organizate petreceri şi concerte doar pentru români.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Bukovel, staţiunea de schi din Carpaţi cu pârtii ca-n Alpi