Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Bunica, fratele meu a murit! Nu respiră". Băiețel de 5 ani, ucis de un polițist beat. Familia copilului, șocată de verdictul instanței din Kiev, la 4 ani de la tragedie

Cu șase zile înainte de a se împlini 4 ani de la moartea tragică a lui Kirill Tlyavov, un băiețel în vârstă de 5 ani, Tribunalul districtual Pereiaslav-Hmelnițki din regiunea Kiev a anunțat sentința împotriva polițistului care l-a omorât pe micuț: 4 ani de închisoare, din care va executa doar câteva luni. Decizia a șocat familia copilului, dar și opinia publică din Ucraina.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 27.05.2023, 12:41

"Bunica, fratele meu a murit! Nu respiră". Băiețel de 5 ani, ucis de un polițist beat. Familia copilului, șocată de verdictul instanței din Kiev, la 4 ani de la tragedie - fakty.ua / captura video youtube / unn.com.ua

Amenințat inițial cu închisoare pe viață, fostul polițist Ivan Prihodko a fost condamnat joi de Tribunalul districtual Pereiaslav-Hmelnițki la doar 4 ani după gratii, pentru omor din culpă. Iar din cei 4 ani, bărbatul acuzat de uciderea băiețelului va ispăși doar șase luni, instanța considerând ca perioadă de detenție cei 3 ani și jumătate de arest preventiv. 

Judecătorii au decis că Prihodko trebuie să plătească statului aproximativ 3.500 de euro, precum și 25.000 de euro drept compensație morală rudelor copilului pe care l-a ucis: 20.000 de euro, părinților lui Kirill și 5.000 de euro, buncii micuțului, relatează UNIAN.

S-au distrat trăgând la țintă pe stradă, în cutii de metal

Un alt ofițer acuzat în dosar, Vladimir Petroveț, a primit o perioadă de probă de doi ani pentru deținerea de cartușe, iar alți doi inculpați - Dmitri Krivoshey și fiul lui Vladimir Petroveț, care la momentul crimei era minor, au fost achitați de instanță.

Pe acelaşi subiect

Într-un comentariu pentru publicația Suspilne Media, Prihodko a spus că sentința este nedreaptă, "pentru că toată lumea ar trebui să ispășească termenul"

De cealaltă parte, acuzarea va contesta verdictele: "Poziția noastră rămâne neschimbată. În total, am cerut 7 ani de închisoare pentru Prihodko, câte 6 ani pentru Vladimir Petroveț și Dmitri Krivoshey și 4 ani pentru Stanislav Petroveț, cu scutire de la executarea pedepsei cu probațiune".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Verdictul a fost anunțat cu câteva zile înainte de a se împlini 4 ani de la moartea tragică a lui Kirill, Băiețelul a fost împușcat pe 31 mai 2019, după ce un grup de patru persoane, între care și doi polițiști, au decis să "se distreze" și să tragă la țintă pe stradă, în cutii de metal. S-a dovedit, însă, că ținta era un copil de cinci ani, care se juca pe lângă casă cu fratele lui și câțiva prieteni.

"Bunica, Kirill al nostru a murit! Nu respiră!"

31 mai 2019 a fost numită de Alexandra Tlyavov, bunica lui Kirill, drept cea mai înfricoșătoare zi din viața ei. În jurul orei 4 după-amiaza, băiețelul și fratele său mai mare au ieșit pe lângă casă, să se foace cu alți doi copii din cartier.

"Stăteau ghemuiți și se jucau cu telefoanele. Deodată, au auzit o împușcătură. La început, au crezut că cineva a aruncat o petardă. Apoi l-au observat pe Kirill că stătea întins pe asfalt, plin de sânge în zona capului. La început, au crezut că a căzut și și-a spart capul. Atunci, băieții și-au amintit: când Kirill cădea, fața lui era deja plină de sânge... Copiii au alergat după ajutor. Nu voi uita niciodată cum, speriat, nepotul cel mare s-a repezit în apartament și a strigat: Bunica, fratele mei a murit! Nu respiră! Fără să așteptăm ambulanța, l-am dus pe Kirill la spital cu mașina...", își amintește bunica băiețelului, într-un interviu pentru Fakty. În acel moment, copilul era încă în viață, dar craniul îi fusese zdrobit. Medicii au luptat pentru viața micuțului timp de trei zile, dar pe 3 iunie, a murit.

Copiii cu care se juca micuțul Kirill nu au văzut cine a tras. Însă vecinii, da: "Oamenii care locuiesc de cealaltă parte a străzii au spus imediat că au văzut un grup de patru persoane. Printre aceștia se aflau doi polițiști și fiul unuia dintre ei. Toți patru au băut în acea zi...Apoi, i-au văzut și în noaptea de 1 iunie. Adică după ce ne-au împușcat copilul s-au dus să se distreze mai departe...".

Polițiștii au fost reținuți, ulterior ancheta stabilind că cel care l-a împușcat pe Kirill a fost ofițerul de poliție Ivan Prihodko, de 31 de ani.  

Arma, principala probă fizică în procesul penal, nu a fost găsită niciodată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » "Bunica, fratele meu a murit! Nu respiră". Băiețel de 5 ani, ucis de un polițist beat. Familia copilului, șocată de verdictul instanței din Kiev, la 4 ani de la tragedie