Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Părinții îl adorau. Era singurul lor copil". Un băiețel de 5 ani a fost ucis în timp ce se juca în nisip cu bunicul lui, la Herson

Război în Ucraina. Rușii continuă să omoare civili nevinovaţi, să distrugă case și să despartă familii. Seva Kucherenko, ar fi împlinit 6 ani în iulie, iar din toamnă ar fi mers la școală. Nu a mai apucat. Un bombardament în regiunea Herson i-a curmat brusc viața, în timp ce se juca în nisip, împreună cu bunicul lui.  

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 26.05.2023, 12:11

Tragedia s-a petrecut miercuri, 17 mai. Armata rusă a deschis din nou focul asupra Hersonului și a împrejurimilor sale. Au tras în satul Zelenivka, iar unul dintre obuze a explodat lângă un magazin. "Acest magazin aparține rudelor copilașului. În acel moment, tatăl băiețelului era în spatele clădirii, în timp ce fiul împreună cu bunicul lui se jucau la nisip, lângă leagăne, în fața magazinului, într-un loc special amenajat", a declarat pentru Obozrevatel un locanic.

Tatăl băiatului a fost rănit ușor în urma exploziei. S-a repezit la locul de joacă și a văzut că bunicul și fiul zac inconștineți la pământ, lângă o baltă de sânge.

Din păcate, Seva i-a murit în brațe, în drum spre spital. Băiețelul și bunicul său au fost înmormântați două zile mai târziu, vineri, 19 mai.

Un obuz aproape că a distrus casa familiei

Pe acelaşi subiect

În urmă cu aproximativ o lună, casa familiei micuțului a fost grav avariată în timpul unui bombardament. "Atunci, acoperișul s-a prăbușit. Familia stătea în bucătăria de vară. Am strâns bani pentru a-i ajuta cu reparațiile. E atât de trist...Obuzul nu i-a omorât atunci, dar de data aceasta a făcut-o", mărturisește cu lacrimi în ochi o vecină.

Sâmbătă seară, pe 20 mai, locuitorii din Zelenivka au fost ținuți din nou sub teroare, pentru că rușii trăgeau fără discernământ. În apropiere nu există facilități militare sau de infrastructură, doar că invadatorii se răzbună pentru faptul că oamenii nu i-au acceptat când au ocupat orașul.

Despre moartea lui Seva a vorbit și Volodimir Zelenski, la câteva ore după tragedie. "Astăzi, bombardamentul rusesc asupra regiunii Herson a luat viața unui alt copil - un băiat. Numele lui era Vsevolod. Ar fi împlinit șase ani în iulie... Condoleanțe familiei și prietenilor lui", a transmis președintele ucraienean.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Părinții îl adorau. Era singurul lor copil"

"A fost primul și singurul lor copil, un copil dorit. Toată lumea îl iubea pe Seva, bunica tremura pentru el, mama (30 de ani) și tatăl (29 de ani) îl adorau. Era un băiat foarte inteligent și frumos", a declarat pentru TSN.ua, cu vocea tremurândă, o prietenă a familiei. 

Femeia a continuat: "Când a început războiul, mama și copilul au plecat temporar în Polonia. Zhenya, tatăl, a supraviețuit ocupației, a așteptat eliberarea, după care soția și băiețelul său s-au întors...Iar acum ...această nenorocire. Mama, Karina, și-a pierdut fiul și tatăl într-o singură zi. Familia lor este în mare durere și lacrimi".

Seva Kucherenko ar fi împlinit 6 ani în iulie, iar din toamnă ar fi mers la școală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » "Părinții îl adorau. Era singurul lor copil". Un băiețel de 5 ani a fost ucis în timp ce se juca în nisip cu bunicul lui, la Herson