Antena Meniu Search
x

Video Bursa de la Paris, cotropită de protestatari: "Nimeni nu mai crede că nu sunt bani. Multinaționalele n-au fost niciodată atât de bogate"

Bursa de la Paris a fost cotropită de protestatari care au intrat în clădire cu făclii aprinse. Este doar un avertisment înaintea marelui protest din 1 mai, amenință manifestanţii, care contestă reforma pensiilor. Orice ar face, Emmanuel Macron nu scapă de furia francezilor. A fost întâmpinat şi azi cu huiduieli, într-un oraş din sudul ţării, unde a mers ca să le promită profesorilor salarii mai mari. 

de Redactia Observator

la 20.04.2023, 21:53

Vezi și

Supărarea francezilor se îndreaptă către liderul de la Elysee, Emanuel Macron, pe care îl consieră preşedintele bogaţilor, dar şi către marile companii.

Fabien Villedieu, sindicalist în transporturi: Nimeni nu mai crede că nu sunt bani. Franţa nu a fost niciodată atât de bogată, multinaţionalele din Franţa n-au fost niciodată atât de bogate. Problema este distribuirea averii. Deci da, trebuie să mergem să vedem unde sunt banii, inclusiv în buzunarele şefilor CAC 40 (Indicele bursier din Franţa, n.r.), pentru a finanţa sistemul de pensii, serviciul public şi securitatea socială. 

Emmanuel Macron merge înainte, chiar dacă este huiduit în fiecare zi

A fost azi într-un liceu de lângă Montpellier, ca să anunţe profesorii că le măreşte salariile cu sume între 100 şi 230 de euro pe lună. Dacă se implică şi în activităţi extraşcolare, pot câştiga cu până la 500 de euro mai mult pe lună. Jandarmii au făcut cu greu faţă protestatarilor, care încercau să ajungă la liceu şi care s-au făcut din nou auziţi bătând în cratiţe. Ceea ce pare că a cam început să îl enerveze pe preşedintele francez. 

Emmanuel Macron, președintele Franței: Eu merg la ei, dacă oamenii vor să vorbească. Cred că sunt gata să vorbească. Dacă e vorba despre ouă şi cratiţe, la mine se folosesc în bucătărie. 

După ce a promulgat reforma pensiilor, Emmanuel Macron le-a promis francezilor că va veni, în 100 de zile măsuri pentru a le îmbunătăţi viaţa. Planul lui prevede schimbări în educaţie, sănătate şi securitate naţională. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Bursa de la Paris, cotropită de protestatari: "Nimeni nu mai crede că nu sunt bani. Multinaționalele n-au fost niciodată atât de bogate"