Antena Meniu Search
x

Câini antrenați în Germania pentru a detecta Covid-19

În Germania, diagnosticul COVID ar putea fi pus, curând, de câini special antrenaţi. O echipă de super-patrupezi este antrenată să miroasă virusul şi să deosebească oamenii infectaţi de cei sănătoşi. Până atunci, tot mai multe state cresc numărul de testări pentru a preveni un al doilea val. În Franţa, se stă la coadă şi pe plajă.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 25.07.2020, 23:48

Vezi și
  • Brigada e formată de 8 câini.
  • Rata lor de succes e de 94%.

8 câini formează brigada patrupedă germană de luptă anti-Covid. Antrenaţi de mici să miroasă droguri, explozibili sau chiar boli, au acum o nouă misiune. Să distingă mirosul virusului care ţine în corzi planeta.

Holger Volk, medic: Câinii sunt folosiţi în mai multe domenii ale vieţii dar în medicină este o metodă nouă.

Maren von Kockritz-Blickwede, medic: Câinii, credem noi, pot să detecteze un miros specific, pentru că se produc schimbări la nivel metabolic în cazul acestor pacienţi.

Câinii au fost antrenaţi folosind mostre de salivă prelevate de la pacienţi bolnavi şi au învăţat rapid mirosul noului coronavirus. Rată de succes a fost 94% la o mie de probe. Pasul următor e ca patrupezii să înveţe diferenţa între COVID şi alte boli respiratorii precum gripa.

Holger Volk, medic: Maşinăria pe care o folosim e fabuloasă! Are găurele pe unde ei pot mirosi. Şi folosind un algoritm, poate prezenta probele pozitive şi cele negative în mod aleatoriu.

Până ce vor avea propriii patrupezi cu "nas" pentru COVID,  Franţa şi multe alte ţări iau măsuri pentru creşterea numărului de teste. Centre speciale au fost amenajate chiar pe plaje, iar turiştii nu au întârziat să le folosească.

Bahia Mesli, medic: Până acum, majoritatea persoanelor care au venit erau asimptomatice.

Ministerul Sănătăţii a filmat şi o campanie pentru păstrarea distanţei sociale pe plajă.

Iar în Coreea de Sud, o creatoare de modă a adus pe podium o colecţie de măşti de.. seară. Evenimente similare au avut loc în Paris sau Shanghai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Câini antrenați în Germania pentru a detecta Covid-19