Antena Meniu Search
x

Galerie foto Calea ferată, contorsionată de cutremurul devastator din Turcia: şinele "modelate" după mişcarea plăcilor tectonice

Cutremurul devastator care a lovit Turcia şi Siria luni dimineaţa continuă să facă victime. Bilanţul a ajuns la peste 16.000 de morţi, dar Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că numărul total al celor afectaţi direct sau indirect de catastrofa naturală ar putea ajunge la 23 de milioane de oameni.

de Redactia Observator

la 09.02.2023, 10:57

Seismul de 7,6 pe Richter care a lovit regiunea Kahramanmaras din Turcia a fost atât de puternic încât a îndoit şinele de cale ferată. Imaginile cu şinele contorsionate sunt o dovadă în plus a forţei devastatoare a cutremurului de luni dimineaţă. Turcia a decretat 7 zile de doliu naţional după acest eveniment.

Confruntaţi cu dezastrul adus de cutremurul devastator din Turcia, care a pus la pământ mii de blocuri de locuinţe ca pe nişte piese dintr-un joc de domino, oamenii sunt tot mai furioşi că reglementările în domeniul construcţiilor sunt aplicate deficitar, ceea ce a contribuit fără îndoială la prăbuşirea atât de multor clădiri şi la un bilanţ atât de mare al victimelor, potrivit BBC.

Până la 75.000 de clădiri din zona afectată de cutremur în sudul Turciei au primit "amnistie" de construcţie, potrivit lui Pelin Pınar Giritlioğlu, şeful de la Istanbul al Uniunii Camerelor de ingineri şi arhitecţi din Turcia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Calea ferată, contorsionată de cutremurul devastator din Turcia: şinele "modelate" după mişcarea plăcilor tectonice