Antena Meniu Search
x

Video Călugăr budist găsit în viață într-o peșteră inundată, în Thailanda, unde era blocat de patru zile

Un călugăr budist din Thailanda a fost salvat dintr-o peșteră inundată, unde intrase în urmă cu patru zile pentru a medita. Bărbatul a fost surprins în peșteră de o furtună însoțită de ploi torenţiale care au provocat mai multe inundaţii.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 07.04.2021, 17:33

Călugăr budist găsit în viață într-o peșteră inundată, în Thailanda, unde rămăsese blocat de patru zile
Călugăr budist găsit în viață într-o peșteră inundată, în Thailanda, unde rămăsese blocat de patru zile - captura video

Călugărul, aflat în pelerinaj, a intrat sâmbătă în peștera din provincia Phitsanulok din Thailanda, spun salvatorii. O echipă de 17 scafandri a intrat în peștera inundată pentru a-l scoate pe călugărul Phra Ajarn Manas, în vârstă de 46 de ani, la suprafață, scrie BBC.

Citește și:

Călugărul se afla în pelerinaj în peștera Phra Sai Ngam

Phra Ajarn Manas se afla într-un pelerinaj în peștera Phra Sai Ngam, unde mergea în fiecare an ”pentru a sta în contemplație”, a declarat o unitate locală de salvare într-o postare pe Facebook.

Când nu s-a mai întors de la meditație, locuitorii din zonă au alertat autoritățile. Inițial, salvatorii au intrat în peșteră în cursul zilei de marți, însă nu au reușit să ajungă la călugăr din cauza nivelului mult prea ridicat al apei.

Călugărul a înotat pe sub apă cu o mască de scufundare pe față

O filmare făcută de salvatori îl arată pe călugărul echipat cu o mască de scufundare, înotând sub apă.

După mai multe ore de eforturi, călugărul a fost scos afară din peștera inundată și a primit primul ajutor într-o ambulanță la fața locului. 

Incidentul aduce aminte de calvarul prin care au trecut, în 2018, 12 băieți și antrenorul lor de fotbal rămași blocați într-o peșteră inundată din orașul nordic Chiang Rai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Călugăr budist găsit în viață într-o peșteră inundată, în Thailanda, unde era blocat de patru zile