Antena Meniu Search
x

Camera Reprezentanților din SUA are în sfârșit președinte, după zile întregi de negocieri şi 15 runde de vot

Republicanul Kevin McCarthy a fost ales speaker al Camerei Reprezentanţilor din SUA, după mai multe zile de negocieri şi 15 runde de vot, potrivit CNN, citat de News.ro. Rezultatul final a indicat 216 voturi pentru McCarthy, 212 pentru liderul democrat din Cameră Hakeem Jeffries, cu şase reprezentanţi votând ”prezent”.

de Redactia Observator

la 07.01.2023, 09:10

Camera Reprezentanților din SUA are în sfârșit președinte, după zile întregi de negocieri şi 15 runde de vot - Profimedia

Republicanii au convenit să îl nominalizeze pe McCarthy, dar drumul său către şefia Camerei Reprezentanţilor a fost unul nesigur, după ce unii reprezentanţi au rezistat şi au ameninţat să îi submineze candidatura. Vineri seara au avut loc momente dramatice. În a 14-a rundă, McCarthy l-a confruntat pe Matt Gaetz, al cărui vot i-ar fi putut aduce funcţia pe care o dorea de mult. 

După ce rezultatul a fost anunţat, republicanii Steve Scalise, Elise Stefanik şi Ryan Zinke, ultimul membru care a votat, au fugit cu toţii la McCarthy cu cardurile de vot pentru ca el să le semneze.

McCarthy reprezintă California şi anterior a fost lider al minorităţii din Camera Reprezentanţilor

Participanţii la şedinţă au aplaufat în picioare. McCarthy i-a îmbrăţişat pe mai mulţi membri care au venit lângă el şi le-a făcut cu mâna celor de la galerie.

Partidul are o majoritate subţire în Cameră – 222 de republicaţi faţă de 212 democraţi – ceea ce însemna că McCarthy nu îşi putea permite multe dezertări. McCarthy reprezintă California şi anterior a fost lider al minorităţii din Camera Reprezentanţilor. McCarthy a promis deja să lanseze mai multe investigaţii în ceea ce îl priveşte pe preşedintele Joe Biden şi administraţia sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Camera Reprezentanților din SUA are în sfârșit președinte, după zile întregi de negocieri şi 15 runde de vot