Antena Meniu Search
x

Camilla va fi „Regină” sau „Regină Consoartă”? Răspunsul purtătorului de cuvânt al Regelui Charles al III-lea

Chestiunea dacă familiile regale se vor referi vreodată la Camilla ca fiind „Regina”, mai degrabă decât „Regina consort”, ar putea fi luată în considerare în viitor, a declarat purtătorul de cuvânt al Regelui, scrie The Guardian.

de Redactia Observator

la 11.09.2022, 08:09

Camilla Shand şi Regele Charles
Camilla va fi „Regină” sau „Regină Consoartă”? Răspunsul purtătorului de cuvânt al Regelui Charles al III-lea - Profimedia

Din punct de vedere tehnic, Camilla este Majestatea Sa Regina, în calitate de soție a Regelui, dar în informările și declarațiile lor, Palatul Buckingham s-a referit până acum la ea ca Regina Consoartă.

Întrebat dacă Camilla va fi cunoscută întotdeauna ca Regina Consoartă, un purtător de cuvânt al regelui nu a exclus o schimbare. El a adăugat, totuși, că cei doi - Camilla și Charles - se concentrează acum asupra evenimentelor din următoarea săptămână și jumătate.

„Regele și Regina consort sunt concentrați să treacă peste aceste 10 zile care urmează”, a spus purtătorul de cuvânt al Regelui, potrivit mediafax.ro.„Cred că cei care au văzut-o ieri (vineri - n.r.) pe regina consoartă întâlnindu-se în mod emoționant cu oamenii din fața Palatului Buckingham știu cât de emoționată este în acest moment și aceasta este concentrarea ei, așa că aceasta va fi o întrebare pentru viitor”.

Regina Elisabeta a II-a şi-a dorit ca soţia lui Charles, Camilla să fie numită Regină Consoartă

Pe acelaşi subiect

În luna februarie a acestui an, Regina Elisabeta a II-a a confirmat că doreşte ca soţia fiului ei Charles, Camilla Shand, să fie încoronată Regina Consoartă atunci când acesta va fi încoronat șef de stat al Regatului Unit.

 În calitate de noul rege, la vârsta de 73 de ani, Charles va respecta dorințele fostului monarh și va conferi soției sale, Camilla Parker Bowles, titlul de Regina Consoartă a Angliei.

„Voi fi întotdeauna profund și umil recunoscătoare pentru loialitatea și afecțiunea pe care mi-o arătați în continuare, dar când va veni momentul, fiul meu Charles va fi Rege. Știu că îi veţi oferi atât lui, cât și Camillei același sprijin pe care mi l-aţi oferit mie. Este dorința mea sinceră ca, atunci când va veni acel moment, Camilla să fie cunoscută drept Regina Consoartă, în timp ce își va continua propriul serviciu loial”, a transmis la acel moment Regina Elisabeta a II-a.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Camilla va fi „Regină” sau „Regină Consoartă”? Răspunsul purtătorului de cuvânt al Regelui Charles al III-lea