Antena Meniu Search
x

Video Campania care i-a asigurat lui Emmanuel Macron un nou mandat. Comparat cu Sean Connery, Roger Federer şi Volodimir Zelenski

Cel mai tânăr preşedinte din istoria Franţei nu a scutit niciun efort ca să-şi cucerească electoratul. De reținut, când își va încheia și al doilea mandat de președinte va avea doar 49 de ani. Deși a fost acuzat de oponenți de aroganță, în campania electorală, Emanuel Macron a făcut selfieuri cu alegătorii şi fotografii în ipostaze hollywoodiene. Iată portretul lui Emmanuel Macron, cel care a promis că va reuni Franţa dezbinată.

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 25.04.2022, 19:40

Vezi și

În suburbia pariziană Saint Denis, Emmanuel Macron a fost primit ca un superstar. Preşedintele Franţei a venit în mijlocul alegătorilor cu multe promisiuni: că va creşte economia, va lupta cu inegalitatea şi va garanta un acces mai echitabil la sistemul de învăţământ şi de sănătate pentru cei defavorizaţi. Imaginea de preşedinte al bogaţilor, deloc empatic, l-a costat la vot în primul tur, aşa că, în ultimele două săptămâni, a lăsat garda jos. 

A vorbit cu oamenii şi s-a fotografiat cu ei. S-a remarcat chiar şi cu două poze ceva mai neobişnuite. În una dintre ele apare descheiat la cămaşă şi zâmbind larg, imagine pentru care internauţii l-au comparat cu fostul Bond, Sean Connery, cu Burt Reynolds sau chiar cu Roger Federer. În cealaltă, împrumută din imaginea lui Volodimir Zelensky: rebel, nebărbierit, îmbrăcat sport.

Judecând după rezultatele duelului televizat din joia dinaintea alegerilor, pare că strategia a funcţionat. 59% dintre telespectatori au considerat prestaţia preşedintelui convingătoare. 

Provocările din primul mandat

Pe acelaşi subiect

În 2017, Emmanuel Macron a revoluţionat scena politică franceză când a devenit cel mai tânăr preşedinte ales vreodată în fruntea ţării. Avea 39 de ani şi, timp de 5 ani, a trebuit să ţină piept unei avalanşe de crize.

2018 a fost anul vestelor galbene, an în care Franţa s-a confruntat cu cele mai violente manifestaţii din ultimii zeci de ani. 

În 2020, pandemia a lovit lumea întreagă, iar Macron a fost aspru criticat pentru că, iniţial, a minimalizat importanţa măştilor. În 2022, şi-a asumat rolul de mediator în cel mai mare conflict militar din Europa după al dolea război mondial. 

Numele lui Emmanuel Macron este cunoscut în politica franceză din 2014. Fostul preşedinte Francois Hollande l-a numit atunci ministru al Economiei. În 2017, Macron a devenit preşedinte după o campanie intensă, în care atenţia publică s-a concentrat şi asupra vieţii personale. Este căsătorit cu o femeie cu 24 de ani mai în vârstă. Pe Brigitte a cunoscut-o la 15 ani pe când ea îi era profesoară de teatru şi avea 39 de ani. S-au căsătorit mult mai târziu, în 2007. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Campania care i-a asigurat lui Emmanuel Macron un nou mandat. Comparat cu Sean Connery, Roger Federer şi Volodimir Zelenski