Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia a început cu controverse

Controversele legate de Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia au început încă din prima zi a competiţiei. Gestul obscen făcut de Robbie Williams în timpul concertului de deschidere a şocat şi a fost intens comentat în întreaga lume.

de Redactia Observator

la 15.06.2018 , 20:58

Controversele legate de Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia au început încă din prima zi a competiţiei. Gestul obscen făcut de Robbie Williams în timpul concertului de deschidere a şocat şi a fost intens comentat în întreaga lume. Incidentul pare să îi fi stricat planurile lui Putin, care miza pe grandoarea evenimentului pentru a-şi relansa imaginea pe scena internaţională.

Nici nu începuse primul meci de la mondial, şi prima controversă a umplut internetul. Gestul obsecen al lui Robbie Williams. "I did it for free" sau "am făcut-o pe gratis" a cântat britanicul în momentul în care o cameră de filmat s-a apropiat de el.

Presa a interpretat gestul drept o replică la adresa celor care l-au acuzat pe artist că a fost plătit cu bani grei de guvernul rus pentru concertul de la Moscova. 

Vezi și

Primul gol l-a găsit pe ţarul Putin în loja de lux, alături de alţi lideri. Niciun nume marcant însă. Boicotat de marile cancelarii, Putin s-a înconjurat de şefi de stat şi de guvern din foste republici sovietice şi America Latină. 

Dintre acestea, una singură, Panama, are o echipă în competiţie. 

Cel mai de seamă oaspete a fost însă regele saudit Mohamed bin Salman. Unul dintre aliaţii principali ai Statelor Unite în Orientul Mijlociu, monarhul a fost consolat de liderul de la Kremlin, care i-a strâns mâna prieteneşte după primul gol al ruşilor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri externe » Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia a început cu controverse