Antena Meniu Search
x

Campionatul Mondial de Sushi din Tokyo

Un bucătar român excelează în Ţara Soarelui Răsare. Alexandru Răcătău are 25 de ani, e din Cluj a luat locul 3 la Campionatul Mondial de Sushi din Tokyo. A reuşit să îi impresioneze pe japonezi şi să întreacă maeştrii bucătari de pe două continente.

Vezi și

Un bucătar român excelează în Ţara Soarelui Răsare. Alexandru Răcătău are 25 de ani, e din Cluj a luat locul 3 la Campionatul Mondial de Sushi din Tokyo. A reuşit să îi impresioneze pe japonezi şi să întreacă maeştrii bucătari de pe două continente.

E drept, meserie a învăţat fix de la un japonez.

Sushi servit într-un pahar de vin roşu culcat lângă o porţie, tot de sushi, dar pe un pat de îngheţată. Aşa ceva o mai fi gustat juriul, dar aşezarea ingenioasă din platou i-a lăsat - cum se spune - cu gura căscată.

El e Alex, în acţiune. Absolvent de Arte şi bucătar de sushi cu normă întreagă. Când nu bate albuşuri pentru prăjituri, bate. bucătari în diverse concursuri. La Campionatul Mondial de Sushi - un preparat, se ştie, specific japonez - ţinut în capitala Japoniei, a luat locul 3.

Prima probă a constat într-un platou de sushi tradiţional, iar cea de-a doua probă a constat în crearea unui platou de sushi creativ sau fusion.

Iar la proba creativă, Alex a ieşit bine de tot în faţă.

Am pregătit platou vegetarian cu banană şi avocado, şi sos de fructe. Acest platou care conţine machi, peste care este aşezat peştele, coada-galbenă, somon şi ton cu un sos de ceapă şi usturoi caramelizate.

Şi nu-i uşor când lucrezi cu peşte crud, spune Alex. Juriul nu i-a scăpat din ochi şi şi-a notat fiecare greşeală a concurenţilor. Noroc că românul a fost instruit chiar de un maestru japonez.

Alex s-a întrecut la Campionatul Mondial de Sushi cu 20 de bucătari din Europa, Asia şi America.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Campionatul Mondial de Sushi din Tokyo