Antena Meniu Search
x

Canadian de 84 de ani, cea mai vârstnică persoană care a parcurs maratonul în Antarctica

Un canadian în vârstă de 84 de ani a devenit cea mai vârstnică persoană care a parcurs până la capăt maratonul pe continentul îngheţat, Antarctica. Dar competiţia a fost o grea încercare pentru toţi concurenţii.

de Redactia Observator

la 16.12.2019, 12:16

Vezi și

Un canadian în vârstă de 84 de ani a devenit cea mai vârstnică persoană care a parcurs până la capăt maratonul pe continentul îngheţat, Antarctica. Dar competiţia a fost o grea încercare pentru toţi concurenţii. Ei s-au declarat, totuşi, încântaţi de experienţă iar unii chiar i-au invitat pe amatorii de alergare din toată lumea să le urmeze exemplul.

55 de bărbaţi şi femei din 17 ţări au luat startul în Maratonul Gheţii din Antarctica. Traseul se afla la mai puţin de 1000 de kilometri de polul sud, în jurul unei baze de explorare ştiinţifică.

Deşi soarele nu era umbrit de niciun nor, gerul şi vântul tăios îi obligau pe concurenţi la eforturi aproape supraomeneşti. Ca să-şi mai refacă, totuşi, forţele, pe parcurs au fost instalate staţii de aprovizionare.

Dar, până la urmă, americanul s-a dovedit mai rezistent şi a trecut primul linia de sosire, cu un avans de nouă minute.

Pe rând, ceilalţi sportivi au încheiat şi ei cursa, mulţi purtând drapelele ţărilor lor. Rămaşi aproape fără energie, toţi s-au arătat încântaţi, oricare le-ar fi fost locul în clasament. La femei, victoria i-a revenit unei sportive din Cehia. 

Dar adevărata vedetă a maratonului a fost canadianul Roy Svenningsen, în vârstă de aproape 85 de ani. Chiar dacă a avut nevoie de aproape 12 ore pentru a parcurge traseul, el a fost ovaţionat de toţi cei prezenţi. 

Veteranul canadian a alergat, din 1964, în peste 50 de curse de maraton din toată lumea. Palmaresul său s-a completat, acum, cu Antarctica. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Canadian de 84 de ani, cea mai vârstnică persoană care a parcurs maratonul în Antarctica