Antena Meniu Search
x

"Canalul Mânecii nu e groapă de gunoi". Apă de canalizare în mare: Franţa trage la răspundere Regatul Unit, care neagă acuzaţiile

Noi acuzaţii "zboară" peste Canalul Mânecii, după ce Marea Britanie ar fi pus în pericol viaţa marină pe coasta franceză. Totul după ce autorităţile britanice ar fi permis scurgerea apei de canalizare aici şi în Marea Nordului, susţin trei membri ai Parlamentului European. Guvernul din Regatul Unit neagă totul şi îşi susţine nevinovăţia.

de Redactia Observator

la 25.08.2022, 19:22

- Profimedia

Mai multe atenţionări de poluare au fost emise pentru aproape 50 de plaje din Anglia şi Ţara Galilor, după ce ploile abundente au deviat traseul de evacuare a apei de canalizare, care a ajuns astfel în râuri şi mare. Europarlamentarii francezi acuză Marea Britanie că au neglijat angajamentele de mediu şi au pus în pericol viaţa marină şi pescuitul. Companiile de apă din Regatul Unit au declarat că fac investiţii pentru a rezolva problema.

Marea Britanie neagă acuzaţiile Franţei

"Canalul Mânecii şi Marea Nordului nu sunt gropi de gunoi", afirmă Stéphanie Yon-Courtin, politician francez. Potrivit BBC, un purtător de cuvânt al Guvernului britanic a declarat că acuzaţiile sunt "pur şi simplu false". Deşi după Brexit nu mai face parte din Uniunea Europeană, Regatul Unit a semnat mai multe convenţii ONU legate de protecţia mediului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » "Canalul Mânecii nu e groapă de gunoi". Apă de canalizare în mare: Franţa trage la răspundere Regatul Unit, care neagă acuzaţiile