Antena Meniu Search
x

Video Cancelarul Austriei, după întâlnirea cu Vladimir Putin: "Nu vă pot da nicio concluzie optimistă după această conversație cu președintele Rusiei"

La Moscova, a avut loc prima întâlnire de la începutul invaziei Ucrainei a preşedintelui rus cu un lider al Uniunii Europene. Vladimir Putin a avut o întâlnire între patru ochi cu Karl Nehammer, cancelar al Austriei. Discuţiile au avut un scop precis: permiterea evacuării refugiaţilor prin intermediul unor coridoare umanitare care să nu fie sub tirul trupelor Rusiei.

de Redactia Observator

la 12.04.2022, 14:02

Primele declarații ale cancelarului Karl Nehammer după întâlnirea cu Putin la Moscova
Primele declarații ale cancelarului Karl Nehammer după întâlnirea cu Putin la Moscova - Profimedia Images

De asemenea, cancelarul Austriei i-a cerut preşedintelui Putin să înceteze focul şi să participe la o investigaţie completă a crimelor de război.

La final, Karl Nehammer a precizat că discuţia cu Vladimir Putin a fost foarte directă, deschisă şi dură. Dar fără a se incheia într-un mod constructiv.

Karl Nehammer, Cancelarul Austriei: Nu a fost o vizită amicală, ci o confruntare clară cu faptele comise din războiul din Ucraina. Argumentul că partea rusă este pregătită să respecte coridoarele, dar partea ucraineană nu, nu a fost acceptabil pentru mine. Nu vă pot da nicio concluzie optimistă după această conversație cu președintele Putin. 

 Întâlnirea lui Putin cu cancelarul austriac Nehammer a fost "foarte directă, deschisă şi dură"

Pe acelaşi subiect

Cei doi s-au întâlnit la reşedinţa prezidenţială a lui Putin de la Novo-Ogariovo, de lângă Moscova, şi a durat în jur de o oră, conform aceleiaşi surse. "Conversaţia cu preşedintele Putin a fost foarte directă, deschisă şi dură", a afirmat Nehammer într-un comunicat. "Aceasta nu este o vizită de prietenie", a subliniat el imediat după încheierea întâlnirii, potrivit AGERPRES.

"Mesajul meu principal către Putin a fost (...) că acest război trebuie să se termine în cele din urmă, pentru că într-un război nu există de ambele părţi decât pierzători", a arătat cancelarul, explicând că deplasarea în Rusia a fost pentru el 'o datorie'.

Nehammer a mai afirmat că 'a adus în discuţie crimele de război masive de la Bucea şi din alte locuri' şi a subliniat 'că toţi cei vinovaţi trebuie traşi la răspundere': "I-am spus de asemenea preşedintelui Putin foarte clar că sancţiunile contra Rusiei rămân în vigoare şi vor fi înăsprite şi mai mult atât timp cât în Ucraina mor oameni".

Războiul dintre Rusia şi Ucraina a ajuns în ziua 48. Se dau bătălii grele, în Mariupol. Autorităţile de aici au reclamat, seara trecută, un atac cu arme chimice din partea trupelor ruseşti. Inclusiv preşedintele Zelenski spune că se aşteaptă la folosirea armelor interzise. Pentagonul nu a confirmat încă folosirea agenţilor chimici, dar spune că va monitoriza situaţia. Totodată, preşedintele ucrainean a afirmat, într-un nou discurs, că armata rusă a lăsat mine peste tot în zonele pe care le-au părăsit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Cancelarul Austriei, după întâlnirea cu Vladimir Putin: "Nu vă pot da nicio concluzie optimistă după această conversație cu președintele Rusiei"