Antena Meniu Search
x

Când ar putea copiii să facă vaccinul anti-Covid de la Pfizer. Compania a început testele pe copii sub 12 ani

Pfizer-BioNTech a început testarea vaccinului Covid-19 la copii sub 12 ani, în speranţa extinderii vaccinării la această grupă de vârstă până la începutul anului 2022, a anunțat producătorul american de medicamente.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 29.03.2021, 10:26

Un copil de cinci ani este vaccinat cu serul anti-Covid de la Pfizer
Când ar putea copiii să facă vaccinul anti-Covid-19 de la Pfizer. Compania a început testele pe copii sub 12 ani - Shutterstock
  • Studiul clinic al Pfizer vizează copiii cu vârste pornind de la 6 luni.

Primii voluntari din studiul inițial au primit deja prima doză de vaccin, potrivit purtătorului de cuvânt al Pfizer, Sharon Castillo. Vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de Pfizer/BioNTech a fost autorizat de către autorităţile de reglementare din SUA la sfârşitul lunii decembrie, pentru persoane cu vârste de cel puţin 16 ani.

Studiul clinic care vizează copiii cu vârste pornind de la 6 luni urmează unui alt studiu lansat de către compania Moderna la începutul lunii martie, scrie Reuters

Doar vaccinul Pfizer/BioNTech este utilizat la tinerii de 16 și 17 ani din Statele Unite. 

144 de copii vor fi vaccinați cu Pfizer în prima fază a studiului

Pfizer și BioNTech intenționează să testeze inițial siguranța vaccinului cu două doze la trei dozaje diferite - 10, 20 şi 30 micrograme - în studii clinice de fază I şi II cu 144 de participanţi.

Pfizer/BioNTech intenţionează să extindă ulterior testarea la o etapă cu 4.500 de participanţi în care vor analiza siguranţa, tolerabilitatea şi răspunsul imun generat de vaccin, probabil prin măsurarea nivelurilor de anticorpi la subiecţii tineri.

Copiii ar putea fi vaccinați cu Pfizer în 2022

Producătorul americano-german de vaccinuri speră să obţină date în urma studiilor clinice în doua jumătate a anului 2021.

Până acum, Pfizer a testat vaccinul la copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. Compania se aşteaptă să aibă date în urma acestor studii în următoarele săptămâni și, dacă va avea succes, să extindă vaccinarea la copii până la începutul anului 2022.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Când ar putea copiii să facă vaccinul anti-Covid de la Pfizer. Compania a început testele pe copii sub 12 ani