Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Candidaţi "la indigo", la alegerile din Sankt Petersburg. Trei Boris Vishnevskys aproape identici se luptă pentru voturi: "Oamenii o să confunde falsul cu realul"

Se pare că în Rusia există, de ceva vreme, o practică menită să inducă alegătorii în eroare. Politicienii din opoziţie se trezesc, peste noapte, că împotriva lor candidează persoane cu acelaşi nume sau, mai nou, care şi arată la fel. Toate strădaniile au un singur scop: crearea confuziei în ziua când oamenii merg la urne şi nu îşi mai dau seama pe cine votează, de fapt.

de Ioana Petcu

la 06.09.2021 , 22:08

Boris Vishnevsky (dreapta) şi cei doi contracandidaţi care au acelaşi nume Boris Vishnevsky (dreapta) şi cei doi contracandidaţi care au acelaşi nume - Twitter

Boris Vishnevsky este membru senior al partidului liberal Yabloko şi candidează la alegerile municipale de luna aceasta, într-un district al oraşului Sankt Petersburg, din Rusia. Potrivit The Guardian, Vishnevsky era deja la curent cu existenţa a doi contracandidaţi cu care are în comun numele şi prenumele. Totuşi, nu mică i-a fost surpriza când le-a văzut şi fotografiile. Cei trei Boris Vishnevsky seamănă extrem de mult, ca şi cum afişul de prezentare al candidaţilor ar înfăţişa diferite ipostaze cu una şi aceeaşi persoană. Toţi candidaţii sunt de vârste apropiate, cărunţi, cu chelie şi au barba aranjată la fel. După cum a subliniat un internaut, doar vestimentaţia îl dă de gol pe adevăratul Vishnevsky, întrucât e singurul care "s-a deranjat să poarte cravată".

„Toate acestea sunt puse la cale pentru a dezorienta alegătorii, astfel încât aceștia să confunde falsul cu realul, iar în loc să ajungă la adevăratul Vishnevsky, voturile lor se îndreaptă către unul dintre falsuri”, susţine Boris Vishnevsky într-un interviu. Ceilalţi Vishnevskys nu au putut fi contactaţi imediat pentru comentarii, transmite The Guardian. Adversarii lui Vishnevski și-ar fi crescut barba și mustața special pentru fotografii și ar fi putut, de asemenea, să trimită comisiei electorale imagini prelucrate în Photoshop, continuă candidatul rus. În plus, se pare că cel puțin unul dintre candidați fie s-a ras în cap, fie și-a modificat digital linia părului, în imagini. „Nu am mai văzut niciodată așa ceva”, a precizat Vishnevsky, care consideră acţiunile celor doi drept "fraude politice". 

Se crede că cel puțin unul dintre adversarii lui Vishnevski, care, până nu demult, se numea Viktor Bykov, și-a schimbat considerabil aspectul fizic pentru aceste fotografii. Într-o imagine oficială utilizată pe un site web al guvernului din Sankt Petersburg, Bykov avea părul lung și părea cu ani buni mai tânăr decât în fotografia prezentată comisiei electorale. Identitatea lui Bykov a fost dezvăluită pentru prima dată de ziarul rus Novaya Gazeta, iar un site de știri din Sankt Petersburg a publicat ulterior o captură de ecran a unui document care atesta schimbarea numelui în Boris Vishnevsky în data de 3 iulie. Despre celălalt adversar se cunosc mai puţine detalii. Acesta s-ar fi numit anterior Alexei Shmelev și ar fi lucrat ca director de vânzări la o companie din Sankt Petersburg. Niciuna dintre "sosiile" lui Vishnevski nu a făcut campanie electorală şi nici nu a avut apariții publice. Vishnevsky a declarat că nu cunoaște motivațiile bărbaților în a concura împotriva lui, dar nu crede „că au fost de acord să se facă de râs în asemenea hal pe degeaba”.

Articolul continuă după reclamă
Ioana Petcu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Candidaţi "la indigo", la alegerile din Sankt Petersburg. Trei Boris Vishnevskys aproape identici se luptă pentru voturi: "Oamenii o să confunde falsul cu realul"