Antena Meniu Search
x

Cântăreața Tina Turner a murit la 83 de ani, după o lungă suferință

Cântăreața Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani.  Artista s-a stins în Elveția, după o lungă suferință.

de Redactia Observator

la 24.05.2023, 22:07

Cântăreața Tina Turner a murit la 83 de ani, după o lungă suferință - Profimedia

„Tina Turner, „Regina Rock’n Roll” a murit în pace astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală în casa ei din Küsnacht, lângă Zurich, Elveția. Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”, au spus reprezentanții ei într-un comunicat. 

Tina Turner, la capăt de drum

În ultimii ani, artista, cunoscută pentru hituri ca "The Best" și "What's Love Got to Do With It", a suferit o serie de probleme de sănătate, inclusiv cancer, un accident vascular cerebral și insuficiență renală.

Ea a cunoscut faima alături de soțul Ike în anii 1960, cu cântece precum "Proud Mary" și "River Deep, Mountain High", scrie BBC. Ea a divorțat de abuzivul Ike în 1978 și a obținut un succes și mai mare ca artist solo în anii 1980.

Pe acelaşi subiect

Supranumită Regina Rock 'n' Roll-ului, Tina Turner a fost recunoscută pentru spectacolele sale pe scenă pline de energie. Ea a câștigat opt ​​premii Grammy și a fost inclusă în Rock 'n' Roll Hall of Fame în 2021 ca artist solo, după ce a fost inclusă pentru prima dată alături de Ike în 1991.

La introducerea ei, Hall of Fame a remarcat cum ea „a extins ideea cândva limitată a modului în care o femeie de culoare ar putea cuceri o scenă și să fie atât o putere, cât și o ființă multidimensională”.

Tina Turner a jucat, de asemenea, în filmul Mad Max Beyond Thunderdome din 1985 - care a inclus un alt hit al ei, "We Don't Need Another Hero" - și în opera rock Tommy din 1975 a trupei The Who, în rolul Acid Queen. Și-a găsit fericirea alături de cel de-al doilea soț al ei, directorul muzical german Erwin Bac.

Vedetele mai tinere care și-au simțit influența includ Beyonce, Janet Jackson, Janelle Monae și Rihanna. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cântăreața Tina Turner a murit la 83 de ani, după o lungă suferință