Antena Meniu Search
x

Capitala europeană care vrea să schimbe numele unei străzi din cauza războiului din Ucraina. Mii de oameni afectaţi

Circa 5.000 de locuitori din Praga vor avea în curând o nouă adresă, după ce o stradă care anterior purta numele mareşalului sovietic Ivan Stepanovici Konev va fi redenumită din cauza invaziei ruse în Ucraina, informează DPA.

de Redactia Observator

la 20.06.2023, 12:24

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Strada Konevova va purta un alt nume începând din luna octombrie, a decis consiliul oraşului, după cum a declarat luni un purtător de cuvânt. Pentru locuitorii de pe această arteră principală, cu o lungime de aproximativ 3,4 kilometri, redenumirea va cauza însă unele inconveniente, deoarece vor fi obligaţi să îşi schimbe cărţile de identitate şi alte documente în termen de şase luni. Sute de afaceri şi magazine vor fi, de asemenea, afectate.

Pe viitor, această stradă din Praga se va numi Hartigova, după numele unui fost primar al actualului district Zizkov, Karel Hartig (1833-1905). O statuie a lui Konev (1897-1973), amplasată în Namesti Interbrigady din Praga a fost demontată în aprilie 2020. Ambasada Rusiei a vorbit la momentul respectiv de un "act de vandalism".

Mareşalul sovietic a participat cu trupele sale la Bătălia Berlinului în cel de-al Doilea Război Mondial, înainte de a elibera Praga în mai 1945. În timpul construcţiei Zidului Berlinului în august 1961, Konev a fost comandantul-şef al forţelor sovietice din Germania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Capitala europeană care vrea să schimbe numele unei străzi din cauza războiului din Ucraina. Mii de oameni afectaţi