Antena Meniu Search
x

Captură uriaşă de captagon,”drogul jihadiştilor"! Aproape 135 de kilograme de stupefiante au fost găsite pe un aeroport din Paris

Aproximativ 135 de kilograme de captagon, considerat ”drogul jihadiştilor”, au fost confiscate în ianuarie şi februarie pe aeroportul parizian Roissy, o premieră în Franţa, a anunţat marţi vama, relatează AFP.

- France 3

Aproximativ 135 de kilograme de captagon, considerat ”drogul jihadiştilor”, au fost confiscate în ianuarie şi februarie pe aeroportul parizian Roissy, o premieră în Franţa, a anunţat marţi vama, relatează AFP.

”Prezentat recent ca «drogul conflictului sirian», din cauza ravagiilor pe care le provoacă în această ţară, captagonul este un psihostimulant creat la sfârşitul anilor '50 şi consumat în prezent în principal în Orientul Mijlociu”, aminteşte vama într-un comunicat.

Pe bază de amfetamină, captagonul este cunoscut ca fiind utilizat de către jihadişti autori ai unor atentate.

Vameşi de la Roissy au interceptat o primă încărcătură de 350.000 de comprimate, cântărind 70 de kilograme, pe 4 ianuarie, la controlul unor mulaje industriale provenind din Liban şi care erau trimise în Cehia.

”O cooperare cu autorităţile germane şi cehe există de atunci (...) cu scopul de a identifica destinatarii în Republica cehă”, se arată în comunicat.

”S-a dovedit că încărcătura este destinată în realitate Arabiei Saudite, via Turcia”.

Pe 22 februarie, agenţi au confiscat 67 de kilograme de captagon ascuns în acelaşi mod, în pereţii unor mulaje din oţel.

”Potrivit analizelor realizate în laborator, comprimatele pe care sunt înscrişi cei 2 «C» caracteristicii captagonului, conţin amfetamină şi teofilină”, un bronhodilatator şi psihostimulant, se arată în comunicatul vamei.

”Este prima dată când acest drog este conffiscat în Franţa”, subliniază vama, adăugând că valoarea ”mărfii” este estimată la aproape 1,5 milioane de euro pe piaţa ilegală a vânzărilor de stupefiante.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Captură uriaşă de captagon,”drogul jihadiştilor"! Aproape 135 de kilograme de stupefiante au fost găsite pe un aeroport din Paris