Antena Meniu Search
x

Care au fost mașinile preferate ale Reginei Elisabeta a II-a și cum a ajuns să poarte porecla "Princess Auto Mechanic”

Reginei i-a plăcut foarte mult să conducă mașini în timpul domniei sale și putea chiar să le repare atunci câd acestea aveau diferite probleme. Regina Elisabeta a II-a a decedat joi în castelul său scoţian de la Balmoral, după ce în cursul zilei de miercuri starea ei de sănătate s-a deteriorat.

de Maria Dogaru

la 11.09.2022, 15:16

Reginei Elisabeta a II-a iubea să conducă mașini construite în Marea Britanie și a deținut zeci de Land Rover și Range Rover în timpul vieții, dar nu trebuia legal să dețină permis de conducere, relatează Mirror.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, prințesa Elisabeta s-a alăturat Armatei la vârsta de 18 ani și a învățat să conducă și să repare ambulanțele și camioanele. Ziarele au numit-o „Princess Auto Mechanic” și chiar i-a oferit tatălui ei, regele George al VI-lea, o lecție de reparare a motoarelor la The Mechanical Transport Training Section din Camberley, Surrey, în 1945.

Regina, singura pesoană care nu era obligată legal să dețină permis de conducere

Pasiunea Reginei pentru automobile nu a murit niciodată și ea a fost adesea pozată la volan la vârsta de 90 de ani. Regina ar fi fost singura persoană din țară care nu era obligată legal să dețină permis de conducere. Mașinile Majestății Sale au venit în toate formele și dimensiunile, dar toate aveau un lucru în comun, au fost construite în Marea Britanie. Monarul a deținut aproximativ 30 de Land Rover și Range Rover, ducând familia la picnicuri și petreceri timp de decenii.

Preferatul ei ar fi fost un Defender 110 din 2002, având un motor diesel TD5 cu suspensie ridicată și scaune încălzite. Iubitul ei soț, Prințul Philip, a cerut ca un Land Rover să fie modificat pentru a crea un funerar pentru înmormântarea lui din aprilie anul trecut. Pentru ocazii speciale, Regina s-a bazat pe mașini de lux emblematice, cum ar fi Rolls-Royce Phantom VI pe care l-a achiziționat la Jubileul de Argint din 1977, cu Royal Standard și două limuzine oficiale Bentley.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Care au fost mașinile preferate ale Reginei Elisabeta a II-a și cum a ajuns să poarte porecla "Princess Auto Mechanic”