Antena Meniu Search
x

Carnavalului Culturilor, la Berlin

Câteva mii de imigranţi şi-au prezentat, cu mândrie, muzica, dansurile şi costumele tradiţionale la Berlin, în ultima zi a Carnavalului Culturilor.

Vezi și

Câteva mii de imigranţi şi-au prezentat, cu mândrie, muzica, dansurile şi costumele tradiţionale la Berlin, în ultima zi a Carnavalului Culturilor. Evenimentul cu o tradiţie de aproape 20 de ani este dedicat prieteniei şi bunei înţelegeri între nemţii din Berlin şi vecinii lor de alte naţionalităţi.

Ambianţa sonoră amintea mai mult de carnavalul de la Rio decât de germanii renumiţi pentru seriozitatea lor. Ca de fiecare dată, cortegiul brazilienilor a fost printre cele mai aplaudate la Carnavalul Culturilor din Berlin.

Sud-americanii nu au rămas datori şi au răspuns în stilul lor exuberant. Şi vremea a fost potrivită pentru carnaval: soarele i-a făcut pe străinii veniţi de la tropice să se simtă ca acasă.

Brazilia a fost doar una din cele peste 80 de comunităţi etnice participante la carnaval. În total, 5300 de imigranţi sau urmaşi ai acestora s-au străduit să-şi prezinte cu cinste patrimoniul cultural în faţa berlinezilor.

Carnavalul Culturilor are loc în fiecare an, de Rusalii, din 1996 şi a întărit renumele de centru multicultural al capitalei Germaniei. Acesta a început joi cu un alt eveniment foarte apreciat: un târg stradal în care fiecare etnie şi-a expus mâncărurile tradiţionale şi meşteşugurile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Carnavalului Culturilor, la Berlin