Antena Meniu Search
x

Carnea crudă, pericol pentru câini. Ce spun oamenii de ştiinţă

Carnea crudă este cea mai la îndemână opţiune la care apelează adesea stăpânii de câini când vine vorba de hrăniea animalului de companie! Însă alegerea lor este mai periculoasă decât şi-au imaginat.

de Redactia Observator

la 06.03.2019, 17:31

Vezi și

Carnea crudă este cea mai la îndemână opţiune la care apelează adesea stăpânii de câini când vine vorba de hrăniea animalului de companie! Însă alegerea lor este mai periculoasă decât şi-au imaginat. O demonstrează oamenii de ştiinţă din Suedia, care au descoperit o serie de bacterii nocive în alimentele crude.

O dietă bazată pe hrana crudă este considerată de către unii stăpâni de câini alternativa mult mai sănătoasă a mâncării speciale pentru patrupede. Însă un studiu al cercetătorilor suedezi demontează acest mit. Şi chiar mai mult.

După ce au analizat 60 de tipuri de alimente crude care pot fi servite animalelelor au descoperit o serie de bacterii extrem de periculoase, atât pentru sănătatea câinilor, cât şi pentru cea a oamenilor.

Din cauza cărnii crude, atât câinii, cât şi stăpânii lor pot suferi de boli gastrice şi intestinale. Însă se poate ajunge la meningită sau septicemie pe fondul unei imunităţi slăbite. Bacteriile pot fi răspândite din cauza unei igiene precare, neprepararea alimentelor în mod corespunzător şi pot fi transmise cu uşurinţă când câinii intră în contact cu stăpânii.

Sunt oameni care o vor recomanda, dar în general, Asociaţia Americană de Medicină Veterinară, care este organul de conducere al veterinarilor, Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor şi Asociaţia Cabinetelor Veterinare Americane, toate am păreri negative despre asta. Nu ne place şi nici nu încurajăm aşa ceva.

Experţii recomandă ca animalele de companie să fie hrănite cu mâncare specială din comerţ sau cu alimente care au fost gătite în prealabil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Carnea crudă, pericol pentru câini. Ce spun oamenii de ştiinţă