Antena Meniu Search
x

Carrefour anunță că va îngheța prețurile la peste o sută de produse pentru a-și ajuta clienții să facă față inflației în creștere din Franța

Retailerul Carrefour a declarat că va îngheța prețurile la 100 dintre produsele sale, pentru a ajuta la combaterea inflației în creștere. Măsura lanțului de supermarketuri vine la scurt timp acțiunile altor companii care au luat, de asemenea, măsuri pentru a ajuta consumatorii din Franța să facă față inflației record, ca urmare a presiunilor guvernului președintelui Emmanuel Macron, notează Reuters.

de Redactia Observator

la 22.08.2022, 13:17

Carrefour
Măsura a fost luată ca urmare a inflației în creștere - Profimedia

În iulie, TotalEnergies și gigantul de transport maritim CMA CGM au anunțat noi măsuri pentru a reduce prețurile. TotalEnergies a declarat că va reduce prețurile la combustibil la stația sa de service din Franța, din 1 septembrie până la sfârșitul anului, în timp ce CMA CGM a declarat că va reduce taxele de transport maritim cu 750 de euro pe container pentru importurile în Franța din Asia.

Carrefour a declarat că va îngheța prețurile până pe 30 noiembrie pentru o varietate de produse, de la alimente la produse medicale și haine.

Cum luptă guvernul Franței zu inflația?

Datele publicate la începutul acestei luni au arătat că inflația din Franța a atins un nivel record de 6.8% la finalul lunii iulie. Parlamentul francez a aprobat la începutul lunii august un pachet de reducere a inflației care vizează consolidarea puterii de cumpărare a cetățenilor și sprijinirea acestora în ceea ce privește creșterea prețurilor de consum și a costurilor energiei, notează New York Times.

Pachetul de ajutor a fost împărțit în două legi. Prima, concepută special pentru a combate inflația cu o serie de măsuri în valoare de 20 miliarde de euro. Al doilea proiect, un pachet suplimentar de cheltuieli care alocă 44 miliarde de euro pentru 2022, a fost aprobat după ce parlamentarii din ambele camere au convenit asupra unei versiuni comune.

"Este o victorie pentru francezi, pentru concetățenii noștri care au dificultăți în face față situației, care sunt îngrijorați de creșterea prețurilor", a declarat Bruno le Maire, ministrul francez al economiei, pentru postul de radio RTL.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Carrefour anunță că va îngheța prețurile la peste o sută de produse pentru a-și ajuta clienții să facă față inflației în creștere din Franța