Antena Meniu Search
x

Casa groazei: O fetiţă de 8 ani din Germania a fost eliberată, după ce familia a ţinut-o aproape toată viaţa închisă. Este subdezvoltată şi abia urcă scările

O fetiţă în vârstă de 8 ani dintr-un orăşel din vestul Germaniei a fost eliberată după ce ar fi fost ţinută închisă de mama şi de bunicii ei de când avea mai puţin de un an. Copilul este atât de subdezvoltat fizic, încât urcă scările cu mare greutate, relatează The Guardian.

de Redactia Observator

la 08.11.2022, 11:55

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Fetiţa, numită ''Maria'' de presa germană, şi-a petrecut cea mai mare parte a ultimilor şapte ani şi jumătate într-o cameră, încuiată, în casa bunicilor ei din Attendorn, un orăşel cu aproximativ 25.000 de locuitori aflat la est de Köln, în vestul Germaniei. ''Probabil că nu a reuşit să vadă prea mult din lumea exterioară'' a declarat procurorul Patrick Baron von Grotthuss pentru ziarul local SauerlandKurier.

Copilul urcă scările cu greutate şi este subdezvoltat

Medicii care au examinat fetiţa, după ce a fost eliberată la 23 septembrie, nu au găsit semne de maltratare fizică sau de malnutriţie, au precizat autorităţile municipale într-un comunicat. Cu toate acestea, în timpul examinării, ea a spus că nu a văzut niciodată o pădure, nu a fost pe o pajişte şi nu a mers niciodată cu maşina. Maria poate să vorbească şi să meargă, însă urcă cu greu scările de una singură şi se descurcă greu pe un teren accidentat.

De ce a fost ascunsă fata aproape toată viaţa ei rămâne un mister. Mama şi bunicii ei au refuzat să răspundă atunci când au fost interogaţi de poliţie. Tatăl fetiţei, care se despărţise deja de mamă în momentul naşterii copilului, a declarat pentru SauerlandKurier că a găsit la un moment dat un bilet în parbrizul maşinii, când fetiţa avea aproximativ şase luni, prin care era înştiinţat de intenţia fostei sale partenere de a se muta în Italia cu copilul.

Pe acelaşi subiect

Mama a informat într-adevăr autorităţile locale că s-a mutat în Calabria, în sud-vestul Italiei, la mijlocul anului 2015. Totuşi, tatăl ar fi văzut-o pe mamă şi pe copil de mai multe ori în Attendorn, aşa că în septembrie 2015 a sesizat autorităţile. Buncii materni ai fetiţei au fost chestionaţi, dar ei au susţinut că fiica şi nepoata lor locuiesc în Italia.

Abia în luna iulie a acestui an, autorităţile locale au investigat din nou locul unde se află copilul, după ce un cuplu căsătorit care locuieşte în comuna învecinată Lennestadt a informat poliţia că circulă un zvon conform căruia fetiţa, acum în vârstă de opt ani, ar fi fost închisă în tot acest timp în casa bunicilor ei. Şi într-adevăr, poliţia şi asistenţii sociali au descoperit că mama şi copila nu au fost niciodată în Italia. S-au făcut percheziţii şi au găsit-o pe fetiţă închisă în casa bunicilor ei.

Procuratura din oraşul Siegen o cercetează pe mamă şi pe bunici pentru lipsire de libertate şi maltratare a unui minor. Mama, care are 47 de ani, ar putea primi până la 10 ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Casa groazei: O fetiţă de 8 ani din Germania a fost eliberată, după ce familia a ţinut-o aproape toată viaţa închisă. Este subdezvoltată şi abia urcă scările