Antena Meniu Search
x

Cel mai periculos loc de muncă se plăteşte cu 600 de dolari pe lună!

Este muncă grea să faci ca cea mai înaltă clădire din lume să strălucească de curăţenie. Dar cineva trebuie să facă şi asta.

Vezi și

Zeci de curajoşi îşi iau, zilnic, inima în dinţi, îşi pun hamurile şi încep să cureţe, una câte una, toate ferestrele clădirii până la etajul 160.

Vă avertizăm, dacă vă este frică de înălţime, ştirea următoare ar putea să vă provoace ameţeli.

Când a fost ridicată, cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, din Dubai, a fost acoperită cu 24.000 de blocuri de geam distrincte. Meseria acestui bărbat este să le păstreze strălucind de curăţenie.

Dipak este doar unul dintre cei aproximativ 60 de muncitori imigranţi, majoritatea provenind din Nepal, India şi Filipine, care spală geamurile impresionantei clădiri. Iar în acest climat deşertic, plin de praf, nu stau degeaba. Încep de la etajul 160 apoi coboară, etaj cu etaj, fereastră cu fereastră, aproape 1 kilometru. Cu siguranţă nu este o muncă pentru cei slabi de inimă.

Pentru ei, însă, este priveliştea de care au parte zilnic. Zilnic păşesc peste balustradă, îşi iau instrumentele de curăţenie şi se pun pe treabă. Le ia cam trei luni să cureţe toate ferestrele. Apoi o ia de la început.

Până să se angajeze aici, Dipak nu a mai văzut niciodată o clădire atât de înaltă. Nici nu se pune vorba să fi escaladat una. L-a mobilizat însă salariul de 600 de dolari pe lună.

E mai mult decât câştiga înainte, ca muncitor constructor, când ridica blocuri precum acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Cel mai periculos loc de muncă se plăteşte cu 600 de dolari pe lună!