Antena Meniu Search
x

Cătălin Drulă: Cer demiterea imediată a lui Toni Greblă. Frauda electorală nu trebuie tolerată!

Preşedintele USR Cătălin Drulă cere demisia de urgenţă a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente Toni Greblă pentru modul de organizare al alegerilor şi pentru tolerarea fraudelor electorale.

de Redactia Observator

la 12.06.2024 , 10:38

Cătălin Drulă: Cer demiterea imediată a lui Toni Greblă. Frauda electorală nu trebuie tolerată!
Cătălin Drulă: Cer demiterea imediată a lui Toni Greblă. Frauda electorală nu trebuie tolerată! - Mediafax Foto / Andreea Alexandru / Hepta

"Toni Greblă, marioneta PSD-PNL la AEP, trebuie să plece imediat. Sub conducerea sa, vedem cum sunt în plină desfăşurare cele mai mari fraude electorale din istoria recentă. Este clar că Greblă a fost încă de la început doar unealta cu care Ciolacu şi Ciucă au vrut să controleze alegerile cu orice preţ. Ce se întâmplă la sectoarele 1 şi 2 este bezna democraţiei. Refuzul mafiei PSD-PNL de a renumăra voturile, în ciuda tuturor dovezilor clare de fraudă, arată că sunt dispuşi să închidă inclusiv democraţia", a transmis liderul USR într-o postare pe Facebook.

Cătălin Drulă acuză  sute de voturi furate şi procese verbale falsificate

Drulă susţine că "sute de voturi furate, procese verbale falsificate şi un sistem electoral în derivă, toate acestea se întâmplă sub ochii lui Toni Greblă, care trebuie să îşi dea demisia".

Articolul continuă după reclamă

"PSD-PNL şi complicele lor, Toni Greblă, distrug democraţia din România. Ne vom apăra voturile cu toate mijloacele. Nu vom permite ca voturile noastre să fie manipulate şi furate de un sistem corupt construit de Ciolacu şi Ciucă. Greblă şi cei care l-au pus acolo trebuie să plătească pentru această fraudă în desfăşurare şi distrugerea încrederii oamenilor în alegeri", mai spune Cătălin Drulă.

Pe acelaşi subiect

Liderul USR a anunţat luni că va renunţa la funcţia de preşedinte al partidului, pe care o deţine de aproape doi ani, afirmând că rezultatul alegerilor a fost sub aşteptări şi că şi-l asumă, urmând să convoace în USR alegeri pentru un nou preşedinte.

Clotilde Armand reclamă că "au dispărut 1000 de buletine de vot din pixul PNL-PSD"

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand, care îşi dispută victoria în cursa pentru Primărie cu candidatul PSD-PNL George Tuţă, susţine miercuri dimineaţă că peste 1.000 de buletine de vot, în alb, de la Secţia de votare nr. 29, la Centrul Social Sf. Lazăr, 

"Au mai dispărut 1000 voturi. Din pixul PNL PSD. Începem ziua cu o nouă dovadă de fraudă a celor de la PSD şi PNL. Peste 1.000 de buletine de vot, în alb, de la Secţia de votare nr. 29, la Centrul Social Sf. Lazăr, s-au evaporat. Număr de magie marca PSD-PNL! Să recapitulăm situaţia de aici, conform procesului-verbal s-a primit un număr total de 2.220 de buletine de vot, din care au fost valabil exprimate 885 de voturi. Un număr de 24 de voturi au fost nule, iar 290 de buletine de vot au fost neîntrebuinţate şi anulate. Unde sunt 1021 de buletine de vot? În ce urnă de votare au fost depuse?", a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Ea anunţă că aşteaptă renumărarea voturilor în toate secţiile de votare, adăugând că "este ireal pentru o democraţie să poată funcţiona prin fraudă". Ea are şi un Post Scriptum pentru liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu: "Marcele... ţi-am zis că nu te pricepi la matematică. Şi matematica nu minte".

Clotilde Armand acuză fraude la vot, susţinând că dispar voturi sau că sunt operate modificări în procesele verbale după numărarea voturlui, în defavoarea sa. Ea a depus şi o plângere penală împotriva preşedintelui AEP Toni Greblă. Contracandidatul său George Tuţă, susţinut de PSD-PNL, susţine că el este câştigătorul alegerilor.

Conform platformei rezultatevot.ro, care afişează rezultate parţiale neoficiale, George Tuţă înregistrează până acum 36,53% din voturi, iar Clotilde Armand are un scor de 35,85%. Prezenţa la vot la alegerile locale în Sectorul 1 a fost 46,31%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Stiri externe » Cătălin Drulă: Cer demiterea imediată a lui Toni Greblă. Frauda electorală nu trebuie tolerată!