Antena Meniu Search
x

Catastrofă ecologică în Amazon. Peste 100 de delfini au murit din cauza valului de căldură care a lovit Brazilia

Peste 100 de delfini de apă dulce au fost găsiţi fără viaţă în Amazonia braziliană, într-o presupusă consecinţă a valului de căldură înregistrat în regiune, transmite agenţia dpa. Cadavrele mamiferelor au fost descoperite săptămâna trecută în apele lacului Tefé, la aproximativ 520 de kilometri vest de oraşul Manaus, a informat vineri Institutul de Dezvoltare Durabilă Mamirauá.

de Redactia Observator

la 01.10.2023 , 17:27

Delfini din râul Amazon
Catastrofă ecologică în Amazon. Peste 100 de delfini au murti din cauza valului de căldură care a lovit Brazilia - Shutterstock

Cauza exactă a morţii nu a fost încă stabilită. Cu toate acestea, se crede că are legătură cu căldura şi seceta din prezent, fenomene care au generat temperaturi ale apei lacului de peste 39 de grade Celsius. Multe râuri din bazinul Amazonului transportă mult mai puţin apă decât media din ultimii ani. Sezonul uscat normal este exacerbat acum de fenomenul climatic El Nińo.

Delfinii din Amazon sunt cei mai mari delfini de râu, ajungând la aproximativ 2 până la 2,5 metri şi atingând o greutate cuprinsă între 85 şi 185 de kilograme.

"Delfinii de Amazon sunt expuşi la numeroase ameninţări, precum efectele centralelor hidroelectrice, poluarea cu mercur şi conflictele cu oamenii', a declarat Mariana Paschoalini Frias de la organizaţia de mediu WWF.

Articolul continuă după reclamă

Delfinii de apă dulce "sunt acum şi mai direct afectaţi de consecinţele schimbărilor climatice", a adăugat Frias. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri externe » Catastrofă ecologică în Amazon. Peste 100 de delfini au murit din cauza valului de căldură care a lovit Brazilia