Antena Meniu Search
x

Video Catastrofă feroviară în India: peste 260 de morţi şi 900 de răniţi, după ce un tren a deraiat, iar vagoanele au fost lovite de un altul din direcţia opusă

Accident feroviar cu bilanţ tragic în nord-estul Indiei. Peste 260 de oameni şi-au pierdut viaţa şi aproape 900 sunt răniţi, după ce un tren expres a deraiat, iar vagoanele răsturnate au fost lovite în plin de alt tren care venea din direcţia opusă. Numărul real al victimelor ar putea fi şi mai mare, pentru că echipele de salvare s-au concentrat, deocamdată, pe evacuarea răniţilor, dintre care mulţi sunt în stare gravă. 

de Redactia Observator

la 03.06.2023, 11:56

Vezi și

Accidentul, cel mai grav din India în ultimele decenii, s-a produs în jurul orei 19, ora locală, într-o gară situată la aproximativ 200 de kilometri de Calcutta (Kolkata). Două trenuri expres, venite din direcţii opuse, urmau să treacă, aproape simultan, prin gară, fără să oprească.

Tragedie feroviară în India: 260 de morţi şi 900 de răniţi

Din motive încă necunoscute, 10 sau 12 din vagoanele primului tren au deraiat şi s-au răsturnat pe linia alăturată, în calea celui de-al doilea tren. Impactul nu a putut fi evitat şi a fost deosebit de violent, iar câteva din vagoanele celui de-al doilea tren au deraiat şi ele. Un tren de marfă care staţiona pe o altă linie a fost de asemenea afectat de accident. 

Vandana Kaleda: Oamenii au început să cadă unii peste ceilalţi, eram în stare de şoc, nu înţelegeam ce se întâmplă. Mintea mea nu mai putea funcţiona, apoi întregul vagon s-a răsturnat. 

Pe acelaşi subiect

Numeroşi pasageri, unii grav răniţi, au rămas captivi în vagoanele răsturnate

La locul catastrofei au fost mobilizaţi sute de membri ai serviciului de urgenţă, precum şi 75 de ambulanţe. Mulţi din supravieţuitorii care nu suferiseră răni majore s-au alăturat şi ei operaţiunilor de salvare. Sute de tineri s-au prezentat la spitalele din zonă ca să doneze sânge pentru răniţi. Din nefericire, numărul victimelor a crescut de la o oră la alta. 

Pradeep Jena: În acest moment, preocuparea noastră este să salvăm pasagerii răniţi şi să le asigurăm îngrijirile medicale. Aceasta este preocuparea noastră imediată. 

Preşedintele şi premierul Indiei au trimis mesaje de condoleanţe familiilor îndoliate şi încurajări pentru răniţi. Ministrul căilor ferate şi-a anulat o deplasare în altă regiune a ţării pentru a fi prezent la locul accidentului.

India are una din cele mai mari reţele feroviare din lume: în fiecare zi, 14 mii de trenuri transportă, în medie, 12 milioane de călători. Dar, deşi s-au investit sute de milioane de dolari în infrastructură, în fiecare an au loc sute de accidente mai mult sau mai puţin grave. Cele mai multe sunt provocate de erori umane sau defecţiuni ale unor sisteme învechite de semnalizare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Catastrofă feroviară în India: peste 260 de morţi şi 900 de răniţi, după ce un tren a deraiat, iar vagoanele au fost lovite de un altul din direcţia opusă