Antena Meniu Search
x

Cățelușa unei familii datornice a fost confiscată de autoritățile germane și vândută

Cățelușa unei familii datornice din Germania a fost confiscată de autoritățile locale și vândută online. Cazul a provocat un scandal uriaș în orașul Ahlen, ba chiar s-a ajuns și la proces.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 28.02.2019, 18:02

Cățelușa Edda, confiscată de autoritățile din Alhen
Cățelușa unei familii datornice cu 3 copii a fost confiscată de autoritățile unui oraș din Germania - welt.de

Cățelușa unei familii datornice din Germania a fost confiscată de autoritățile locale și vândută online. Cazul a provocat un scandal uriaș în orașul Ahlen, ba chiar s-a ajuns și la proces.

Cățelușa Edda, un mops, a fost până nu demult crescută de o familie cu trei copii din orașul german Ahlen.

Autoritățile locale au confiscat însă animalul de companie, pe motiv că stăpânii săi nu și-au plătit taxele.

Conform welt.de, angajații municipalității au vrut inițial să confiște scaunul cu rotile al tatălui celor 3 copii. Nu au putut însă, pentru că scaunul aparținea unei asociații de ajutorare.

Au decis astfel ca să confiște cățelușa, pentru a recupera datoria. Edda a fost scoasă astfel la vânzare pe Ebay, pentru 750 de Euro.

Cazul a fost făcut public de noua proprietară a cățelușei, o polițistă. Ea spune că, după ce a cumpărat-o pe Edda, a fost nevoită să o ducă de mai multe ori la veterinar, pentru că era bolnavă și a dat în judecată orașul Alhen, ca să-și recupereze banii pentru operație.

Cazul a provocat indignare în Germania. Potrivit Associated Press, Dirk Schlabes, de la trezoreria municipalității, a explicat că această confiscare a fost perfect legală, și că a avut loc după ce alte bunuri din casa familiei au fost luate, de asemenea, pentru recuperarea banilor datorați.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Cățelușa unei familii datornice a fost confiscată de autoritățile germane și vândută