Antena Meniu Search
x

Puține cazuri de coronavirus în școlile din Anglia, după reluarea cursurilor

Cazurile de coronavirus în rândul elevilor din Anglia nu au explodat după deschiderea școlilor, ba chiar s-a înregistrat un număr mic de infecții, raportat la cei peste un milion de copii care au început cursurile, arată un studiu al Public Health England (PHE).

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 24.08.2020, 12:08

Anglia: Doar 70 din peste 1 milion de elevi au luat SARS-CoV-2 după deschiderea școlilor, în iunie
Anglia: Doar 70 din peste 1 milion de elevi au luat SARS-CoV-2 după deschiderea școlilor, în iunie - Profimedia Images
  • Doar 0.01 dintre unități au raportat focare de coronavirus
  • În iunie s-au infectat doar 70 de copii, din peste un milion
  • Șanse mai mare de infectare acasă, decât la școală, arată un studiu

Doar 67 de cazuri individuale de coronavirus și 30 de focare au fost raportate în Anglia, în luna iunie, după redeschiderea școlilor, ceea ce înseamnă că doar 0.01% dintre grădinițe și școli primare au fost afectate. În total, 70 de copii și 128 de cadre didactice s-au infectat, un număr mic în comparație cu totalul cazurilor de SARS-CoV-2 din iunie - 25.470. 

Studiul britanicilor a scos la iveală faptul că infectările au avut loc în comunități cu o incidență mare a cazurilor de coronavirus, ceea ce înseamnă că transmiterea s-a produs pe cale comunitară și nu ca urmare a reluării activității școlare.

Elevii au șanse mai mare de a se infecta acasă, decât la școală

Autorii analizei subiliniază faptul că deschiderea unităților de învățământ și continuarea cursurilor este strâns legată de combaterea răspândirii coronavirusului în fiecare localitate. Spălarea mâinilor, purtarea măștii de protecție și distanțarea fizică, precum și testarea la primele simptome, sunt esențiale în ținerea sub control a epidemiei.

De asemenea, studiul arată că dascălii sunt mai predispuși la îmbolnăvire decât elevii, deși nu peste media raportată la nivelul comunităților din care provin. Copiii infectați cel mai probabil au luat SARS-CoV-2 de acasă, decât de la școală, transmiterea virusului între școlari fiind rară.

"Infecțiile și focarele de SARS-CoV-2 sunt rare în mediul educațional în prima lună de după relaxarea restricțiilor în Anglia. Corelația cu incidența cazurilor regionale subliniază importanța împiedicării transmiterii comunitare, pentru a proteja mediul școlar", a declarat dr. Shamez Ladhani, de la Public Health England.

Nu toate școlile au fost deschise în perioada analizată, numărul fiind între 20.500 în 1 iunie și 23.400 pe data de 30 a lunii, numărul maxim de elevi prezenți la cursuri fiind de 1.646.000.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Puține cazuri de coronavirus în școlile din Anglia, după reluarea cursurilor