Antena Meniu Search
x

Cazuri inexplicabile de hepatite la copii din Europa şi SUA. Virusul luat în calcul de autorităţi

Cazuri inexplicabile de hepatită au fost descoperite la copii din patru ţări europene şi SUA. Marea Britanie are cel mai mare număr de cazuri, adică 74. Specialiştii încearcă să găsească acum cauzele infecţiei, asta pentru că, în urma unor analize de laborator efectuate în Marea Britanie, nu au fost detectaţi viruși obișnuiți care provoacă hepatită infecțioasă. Astfel, sunt investigate și alte posibile cauze ale infecției și nu este exclus noul coronavirus, transmite BBC.

de Cristina Dimulescu

la 20.04.2022, 16:04

Copil pe patul de spital, cu o asistentă
Copil pe patul de spital, cu o asistentă - Shutterstock

Cazurile de hepatită au fost raportate în Danemarca, Irlanda, Țările de Jos, Spania și SUA, spun oficialii din domeniul sănătății. Săptămâna trecută, autoritățile sanitare din Marea Britanie au declarat că au descoperit mai multe infecţii decât în mod normal în rândul copiilor.

Cauza infecţiilor nu este deocamdată cunoscută

Centrul European pentru Controlul Bolilor nu a precizat câte cazuri au fost găsite în total în cele patru țări europene, însă Organizația Mondială a Sănătății a spus că mai puțin de cinci au fost descoperite în Irlanda și trei în Spania. Investigațiile privind cauza infecțiilor sunt în desfășurare.

În SUA, departamentul de sănătate publică din Alabama a declarat că au fost găsite nouă cazuri la copii cu vârsta cuprinsă între unu și șase ani, dintre care doi au nevoie de transplant hepatic. Au loc anchete în cazuri similare în alte state, a adăugat acesta.

Pe acelaşi subiect

Specialiştii din Marea Britanie cred că adenovirusul ar putea fi cauza 

Săptămâna trecută, Agenția pentru Securitate a Sănătății din Marea Britanie a declarat că virusurile obișnuite care provoacă hepatită infecțioasă (hepatita de la A la E) nu au fost detectate printre cazurile din Marea Britanie. Drept urmare, anchetatorii analizează alte cauze posibile și cred că adenovirusul ar putea fi cauza. Adenovirusurile sunt o familie de virusuri care provoacă de obicei o serie de boli ușoare, cum ar fi răceala, greaţa și diareea.

Totuși, sunt investigate și alte posibile cauze ale infecției și nu este exclusă varianta Covid-19, cu precizarea că nu există vreo legătură cu vaccinurile anti-Covid-19, spun oficialii englezi.

Ce este hepatita

Hepatita este un termen larg folosit pentru a descrie inflamația ficatului. De obicei, boala este rezultatul unei infecții virale, dar poate fi cauzată și de expunerea la unele substanțe chimice, consumul excesiv de alcool, droguri și anumite tulburări genetice. Există cinci tipuri principale de hepatită cauzată de virusuri -  A, B, C, D și E -, dar niciunul dintre acestea nu pare să fi provocat inflamația ficatului observată la acești copii până acum. Unele tipuri de hepatită pot fi tratate fără a provoca probleme serioase, în timp ce altele pot fi de lungă durată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Cazuri inexplicabile de hepatite la copii din Europa şi SUA. Virusul luat în calcul de autorităţi