Antena Meniu Search
x

Creatoarea vaccinului Oxford, despre evoluţia COVID-19: Într-un final, noul coronavirus va provoca o simplă răceală

Sarah Gilbert, creatoarea serului anti-COVID-19 produs de Oxford, susţine că este puţin probabil ca SARS-CoV-2 să sufere mutaţii rezistente în faţa vaccinului, întrucât "nu există multe locuri unde virusul poate persista". Experta a abordat teme legate de pandemie şi Sănătate Publică, în cadrul unui webinar organizat de Societatea Regală de Medicină. 

de Redactia Observator

la 23.09.2021, 18:24

Sarah Gilbert, creatoarea vaccinului Oxford
Sarah Gilbert, creatoarea vaccinului Oxford - Profimedia

Cu privire la dezvoltarea unei noi tulpini, cu o rată de mortalitate ridicată, Sarah Gilbert a declarat că "în mod normal, virusurile devin mai puțin virulente, pentru că circulă mai ușor". În schimb, ”nu există niciun motiv să credem că vom avea o versiune mai virulentă a SARS-CoV-2”, spune ea, potrivit Times.

"SARS-CoV-2 va provoca, într-un final, doar o răceală"

Chris Whitty, un oficial medical de top din Anglia, a declarat recent că toți copiii care nu au fost vaccinați vor fi imunizaţi anti-COVID la un moment dat, pe măsură ce virusul continuă să se răspândească, iar imunitatea scade. Sarah Gilbert a sugerat, totuși, că boala provocată de virus va deveni din ce în ce mai ușoară: "Populaţia va dezvolta, gradual, imunitate faţă de virus, la fel ca în cazul celor mai multe coronavirusuri sezoniere". Creatoarea serului Oxford se referă la coronavirusurile care provoacă răceala comună şi în rândul cărora aceasta crede că se va integra în viitor şi SARS-CoV-2.

Pe de altă parte, Prof. Sharon Peacock, șeful departamentului COVID-19 din Consorțiul de Genomică al Marii Britanii, consideră că în timp "vor apărea noi variante și mai avem de parcurs un drum destul de lung cu acest virus”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Creatoarea vaccinului Oxford, despre evoluţia COVID-19: Într-un final, noul coronavirus va provoca o simplă răceală