Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Concluzia unui american care a stat un an fara internet: "Un prieten pe Facebook este mai bun decat niciunul"

Pe 30 aprilie 2012, Paul Miller a renuntat la internet. Americanul a stat un an fara internet, dar spune ca aceasta experienta nu a fost chiar reusita, iar viata lui nu s-a schimbat in bine, asa cum credea.

de Redactia Observator

la 07.05.2013 , 13:02

Miller a scos cablul de internet din calculator, a renuntat la conexiunea Wi-Fi si si-a inlocuit smartphone-ul cu un telefon mai putin performant. Asa a inceput experimentul lui care a durat un an si a fost finantat de portalul The Verge.

In primele luni, totul a mers bine si i s-a parut ca viata lui chiar se schimba in bine. A slabit, a scris jumatate dintr-un roman, a citit ce nu avea timp altadata si a facut sport.

Articolul continuă după reclamă

Lucrurile s-au schimbat spre sfarsitul lui 2012, cand a realizat ca posta electronica si cea traditionala au ceva in comun. Primea zeci de scrisori pe saptamana si a realizat ca este la fel de enervant ca atunci cand primea sute de email-uri pe zi. A inceput sa urasca scrisorile, si-a abandonat obiceiurile sanatoase si s-a retras din societate.

Una dintre concluziile la care a ajuns este ca „un prieten pe Facebook este mai bun decat niciunul”. De asemenea, si-a dat seama ca este mai greu sa suni pe cineva decat sa trimiti un email, sa gasesti pe cineva sau sa comunici prin SMS decat sa mergi acasa la cineva. A depasit aceste obstacole, dar nu pentru mult timp.

In final, cu laccrimi in ochi, i-a explicat nepoatei sale in varsta de cinci ani ce este internetul. I-a desenat mai multe calculatoare, telefoane si televizoare pe care le-a unit cu niste linii, despre care spune ca reprezinta internetul.

Foto: The Verge

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Concluzia unui american care a stat un an fara internet: "Un prieten pe Facebook este mai bun decat niciunul"