Antena Meniu Search
x

Ce a pățit sportivul rus de 15 ani care a făcut salutul nazist și a început să râdă pe podium: "Ştiu că sunt prost și sunt gata să fiu pedepsit"

Artem Severiukhin a fost eliminat de echipa sa după ce a părut că face un salut nazist pe podium, la Campionatele Europene de Karting din Portugalia. Tânărul şi-a cerut iertare și a explicat cum a abordat acțiunile sale.

de Redactia Observator

la 12.04.2022, 19:19

Artem Severiukhin
Ce a pățit sportivul rus de 15 ani care a făcut salutul nazist și a început să râdă pe podium - Captură video / Youtube

Campionul rus la karting, Artem Severiukhin, a rupt tăcerea după ce a apărut pe podium afișând salutul nazist la Campionatele Europene de Karting. Severiukhin s-a dovedit victorios în cursa 11-15 din Portugalia, dar apoi i-a șocat pe fanii sportului din întreaga lume în timpul prezentării sale pe podium.

Prima reacţie publică a tânărului de 15 ani, după incident

Tânărul de 15 ani și-a bătut pieptul înainte să-și deschidă palma și să-și întindă brațul. Adolescentul și-a cerut scuze pentru acțiunile sale „proaste”, dar a insistat că nu sprijină nazismul, relatează Mirror.

După ce a părut că-și șterge lacrimile de pe față, sportivul a spus: „Aș dori să-mi cer scuze pentru ceea ce s-a întâmplat ieri la Campionatul European de Karting. Stând pe podium, am făcut un gest pe care mulți l-au perceput ca un salut nazist. Dar nu este adevărat – nu am susținut niciodată nazismul și îl consider una dintre cele mai teribile crime împotriva umanității.”

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vorbind despre gest, Severiukhin a continuat să se descrie drept „prost”: „Nu pot să explic cum s-a întâmplat totul. Știu că este vina mea, știu că sunt prost și sunt gata să fiu pedepsit. Dar vă rog să înțelegeți că nu am susținut nazismul sau fascismul cu acest gest.”

Sportivul a fost demis de echipa suedeză Ward Racing

Tânărul de 15 ani a fost demis de echipa suedeză Ward Racing, deoarece echipa a spus că acțiunile lui Severiukhin nu reprezintă „viziunile și valorile” membrilor. Într-o declarație, aceștia au spus: „Acțiunile lui Artem Severiukhin în timpul ceremoniei de premiere din 10 aprilie 2022 au fost exclusiv individuale și nu reprezintă în niciun fel punctele de vedere și valorile Ward Racing. Dimpotrivă, Ward Racing este alături de comunitatea internațională, condamnând invadarea Ucrainei de către Rusia și își exprimă solidaritatea cu oamenii care suferă din cauza acestui atac neprovocat și oribil. Pe baza acestor considerente, Ward Racing nu vede nicio posibilitate de a continua cooperarea cu Artem Severiukhin și va continua cu rezilierea contractului său de curse.”

Severiukhin este acum investigat de organismul de conducere al sportului, FIA, care a descris într-o declarație acțiunile de podium ale tânărului drept „o conduită inacceptabilă”. „Federația Internațională de Automobile a confirmat că a lansat o investigație imediată”, se confirmă declarația. „În comportamentul inacceptabil al domnului Artem Severiukhin care a avut loc în timpul ceremoniei podiumului pentru categoria OK din runda 1 a Campionatului European FIA Karting 2022 de la Kartodromo Internacional do Algarve din Portugalia: FIA va comunica în scurt timp despre pașii care vor fi luați în acest caz.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Ce a pățit sportivul rus de 15 ani care a făcut salutul nazist și a început să râdă pe podium: "Ştiu că sunt prost și sunt gata să fiu pedepsit"