Antena Meniu Search
x

Video Ce este fenomenul "gheaţă neagră" care a băgat zeci de oameni în spital, în Franţa. Vestul Europei este încremenit de valul de aer polar

Zăpada şi gerul au îngheţat traficul în Europa. În Germania, aeroportul din Frankfurt este paralizat de două zile, iar pe autostrăzi se formează cozi kilometrice din cauza poleiului. Fenomenul de gheaţă neagră a băgat zeci de oameni în spital, cu fracturi. În Norvegia, autobuzele elctrice au rămas în depouri: temperaturile extreme au îngheţat bateriile. 

de Redactia Observator

la 18.01.2024, 20:44

Vezi și

Ninsorile și gheața au provocat haos în Germania. Pe autostrada A4, în nord-vestul țării, s-au format cozi de peste 30 de kilometri, după ce două mașini s-au ciocnit din cauza poleiului. 

Pe aeroportul din Frankfurt, peste 300 de zboruri au fost anulate din cauza vremii, după ce, cu doar o zi înainte, alte 500 de avioane au rămas la sol. 

Martin Leutke, purtător de cuvânt Lufthansa: Nu putem opera traficul aerian în mod normal, deoarece avioanele nu se pot mișca. Pistele sunt înghețate, așa că operăm la cel mai scăzut nivel

Mii de turiști sunt nevoiți să caute variante alternative. 

Pe acelaşi subiect

Francezii, la spital din cauza fenomenului "gheaţa neagră"

Franţa e şi ea încremenită. La primele ore ale dimineţii, autobuzele și metroul din Paris nu au circulat din cauza gerului și zăpezii. Jumătatea nordică a țării se află sub cod galben de vânt și ninsoare, iar 9 departamente sunt sub cod portocaliu. Zeci de oameni au ajuns la spital cu fracturi din cauza fenomenului de gheaţă neagră, o peliculă fină de gheaţă, ce se formează direct pe asfalt. 

Viscolul a paralizat şi nordul Europei. Bateriile autobuzelor electrice au îngheţat la temperaturi de minus 22 de grade Celsius în capitala Norvegiei Meteorologii anunță că stratul de zăpadă a ajuns la 52 de centimetri, un record ce nu a mai fost atins de 20 de ani. 

Viscolul a închis şcolile din Marea Britanie

Peste 15 mii de elevi din nordul Regatului Unit au rămas acasă pentru a patra zi la rând. Aproape 200 de școli din Scoția au fost închise, din cauza temperaturilor de minus 13 grade Celsius și a zăpezilor. 

Peste ocean, În Portland, o furtună de gheață a doborât mai mulţi copaci şi linii electrice.Trei oameni au murit, iar un bebeluș a fost rănit după ce un cablu de curent a căzut peste mașina în care se afla.

În ultima săptămână, gerul a ucis 15 oameni în Statele Unite

Un vițel blocat într-un iaz înghețat din statul american Tennesse a fost salvat de o adolescentă curajoasă. Fata și-a riscat viața și a intrat în apele înghețate pentru a salva animalul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Ce este fenomenul "gheaţă neagră" care a băgat zeci de oameni în spital, în Franţa. Vestul Europei este încremenit de valul de aer polar