Antena Meniu Search
x

Video "Ce poate să fie mai rău?" Filmul morții fetiţei românce de 5 ani în Franța. Roza-Izabela a fost ademenită cu o pisică în apartamentului vecinului de 16 ani

Moartea unei fetiţe românce de 5 ani zguduie Franţa. Roza-Izabela a dispărut de acasă ieri după amiază, iar cadavrul ei a fost găsit la scurt timp într-un sac de gunoi în apartamentul vecinului de 16 ani. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 26.04.2023, 19:50

Vezi și

Părinți: -Ce poate să fie mai rău de atât? Decât să pierzi un copil? Spuneţi-mi! Nu doresc asta nimănui.

- Suntem pierduţi. Suntem prăbuşiţi. Fetiţa a ieşit cinci minute în faţa casei, a dispărut şi asta a fost tot.

A fost ademenită cu o pisică

Roza a ieşit după-amiază să se joace. A mers în parc, nu a găsit pe nimeni şi s-a întors acasă să îşi ia mingea. După jumătate de oră, părinţii au trimis sora mai mare să vadă ce face, dar copila dispăruse fără urmă. Disperaţi, Adina şi Bogdan, au plecat în căutarea Rozei. Apoi au sunat la poliţie şi, la scurt timp, au început căutările. După nici o oră, copilul a fost găsit la mai puţin de 200 de metri de casă. Trupul ei se afla în apartamentul unui vecin, un adolescent de 15 ani.

Pe acelaşi subiect

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: Poliţia şi jandarmeria au început să urmărească imaginile de pe cele 50 de camere de supraveghere din comună şi au ieşit pe stradă să cerceteze zona. S-au întâlnit chiar şi cu tânărul suspect, care le-a spus că a văzut-o pe Roza şi le-a dat o pistă falsă: i-a îndrumat către o altă zonă. După jumătate de oră, chiar el suna la poliţie să spună că e un copil într-un sac de gunoi în faţa casei lui. Când a ajuns, poliţia a găsit corpul fetiţei în casă, nu afară.

Întreaga comunitate este revoltată pentru că adolescentul, care avea antecedente, a ajuns să facă din nou asta.

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: Adolescentul era cunoscut de poliţia din oraş pentru agresarea unor copii, cu doi ani în urmă. A fost internat la psihiatrie până acum câteva săptămâni. De când a ajuns acasă, ar fi abordat mai mulţi copii din oraş, pe care îi chema la el, ademenindu-i că are o pisică. cu care se pot juca.

Tânărul a fost pus sub acuzare anul trecut pentru agresiune sexuală, viol şi sechestrare a unui adolescent de 15 ani. A fost dus într-un centru educativ şi închis până la 1 februarie. Apoi a fost elibera, sub control judiciar. Familia Rozei cere dreptate.

Mătușa Rozei: Poate că cel care a făcut asta nu ştia ce face. Dar dacă părinţii, care sunt întregi la cap, ar fi ştiut să ţină copilul acasă, n-ar fi făcut asta. Şi el, dacă a ştiut să manipuleze un copil de cinci ani, înseamnă că era întreg la cap.

Orăşelul de 5000 de locuitori, din nord-estul Franţei este în stare de şoc.

Vecini: Este complicat, pentru că noi când am auzit asta ne-am spus că asta li s-ar fi putut întâmpla copiilor noştri, i se poate întâmpla oricui. Ne îngrijorează, pentru că noi avem obiceiul să lăsăm copiii să se joace, supravegheaţi. Azi nu putem să mai facem asta.

Familia adolescentului recunoaşte că băiatul este tulburat şi că are probleme psihice. O expertiză medicală de anul trecut arăta că are o deficienţă mentală uşoară şi este imatur din punct de vedere psiho-afectiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » "Ce poate să fie mai rău?" Filmul morții fetiţei românce de 5 ani în Franța. Roza-Izabela a fost ademenită cu o pisică în apartamentului vecinului de 16 ani