Antena Meniu Search
x

Ce scrie presa internaţională după a cincea zi de proteste din România şi anunţul privind abrogarea ordonanţei 13

Anunţul făcut de premierul Sorin Grindeanu privind convocarea unei şedinţe de urgenţă a Guvernului pentru abrogarea ordonanţei 13 a fost imediat comentat de presa internaţională.

- FOTO: Hepta

Anunţul făcut de premierul Sorin Grindeanu privind convocarea unei şedinţe de urgenţă a Guvernului pentru abrogarea ordonanţei 13 a fost imediat comentat de presa internaţională.

Reuters transmite că Guvernul României va abroga ordonanţa care dezincriminează fapte de corupţie, citându-l pe premierul Sorin Grindeanu, care a făcut anunţul în timp ce 140.000 de oameni protestau la o aruncătură de piatră de biroul său.

AFP scrie că sute de mii de persoane au protestat zilnic, de la adoptarea acestui text, marţi.

Deutsche Welle scrie că Guvernul român a retras ordonanţa despre care critici au spus că legaliza unele forme de corupţie.

Pe acelaşi subiect

Această decizie nu era ”complet neaşteptată”, în contextul în care premierul PSD Sorin Grindeanu a declarat anterior că Guvernul ar putea să o retragă, adaugă postul german.

Mii de persoane au ieşit sâmbătă în stradă, în România, a cincea zi la rând, pentru a protesta faţă de legislaţia care dezincrima abuzuri, scrie DW.

BBC relatează că Guvernul a anunţat că va retrage ordonanţa controversată care ar fi dezincriminat infracţiuni de corupţie.

Zeci de mii de români au protestat zile la rând faţă de această legislaţie, care ar fi permis eliberarea unor oficiali din închisoare, scrie postul britanic.

UE a îndemnat Bucureştiul să nu anuleze progresele înregistrate în lupta împotriva corupţiei, adaugă BBC.

Al Jazeera transmite că Guvernul a anunţat că va abroga ordonanţa controversată după cinci zile de protest în întreaga ţară.

David Chater de la Al Jazeera a transmis de la demonstraţia de la Bucureşti că vestea a fost primită cu bucurie de cei aproximativ 70.000 de protestatari din centrul capitalei.

The Associated Press a scris că Grindeanu a anunţat pentru duminică abrogarea textului contestat, care a provocat cele mai ample proteste în România de la căderea comunismului, în 1989.

Grindeanu a anunţat însă că propunerea va fi trimisă să fie dezbătută în Parlament, o decizie care nu este susceptibilă să-i calmeze pe protestatari, având în vedere că ei cer ca iniţiativa să fie anulată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Ce scrie presa internaţională după a cincea zi de proteste din România şi anunţul privind abrogarea ordonanţei 13