Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Cea mai buna dieta

Cea mai buna leguma este carnea de porc, spune o vorba celebra in randul nostru, al romanilor/ Nicio problema, doar sa nu va asteptati sa traiti pana la 100 de ani cu un asemenea stil alimentar.

Vezi și

Dar daca doriti sa participati la nunta nepotilor si chiar sa va vedeti primul stranepot, ar trebui sa adoptati dieta asiatica. Felurile de mancare sunt foarte consistente, chiar daca portiile vi se par prea mici. Iar interdictiile sunt cele de bun simt: fara hamburgeri, fara pizza, fara shaorma si fara cartofi prajiti.

Se spune ca mancarea asiatica ar fi cea mai sanatoasa din lume. Alimentul vedeta in gastronomia lor este orezul, care inlocuieste painea. In plus, orezul reduce riscul aparitiei diverselor forme de cancer, de colon, sani sau prostata. Sigur, mananca si carne, insa intr-o cantitate foarte mica.

Si felul in care sunt gatite preparatele este unul sanatos.

Studiile arata ca asiaticii sunt mult mai sanatosi decat europenii, cazurile de cancer, obezitate sau osteoporoza fiind foarte rare. In bucataria asiatica se tine cont intotdeauna de numarul de calorii. Astfel, un adult nu trebuie sa depaseasca 1.400 de calorii pe zi. 

“Pentru doamne este indicata dieta asiatica si mai putin pentru domni intrucat procentul de proteine este destul de mic in aceasta dieta si atunci, in cazul in care domnii poseda o masa musculara destul de bine dezvoltata si urmeaza o astfel de dieta, risca sa piarda din masa musculara”, explica nutritionistul Ionut Stefan.

Chiar daca mancarea asiatica este sanatoasa, iar rezultatele in cazul unei astfel de diete nu ar inceta sa apara, cei mai multi romani nu ar da sarmalele pe pachetelele de primavara sau micii pe sushi.

Aparitia anumitor boli, precum cancerul sau afectiunile cardiovasculare, este foarte redusa si asta pentru ca in dieta asiatica traditionala se mananca foarte putina carne.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » SPECIAL! Cea mai buna dieta