Antena Meniu Search
x

Cea mai în vârstă persoană din lume a murit la 119 ani. Secretul longevităţii: ciocolată şi sifon

O femeie din Japonia, certificată drept cea mai în vârstă persoană din lume, a murit la vârsta de 119 ani, au declarat luni oficialii locali. Kane Tanaka s-a născut pe 2 ianuarie 1903 în regiunea Fukuoka, din sud-vestul Japoniei, în același an în care Marie Curie a devenit prima femeie care a câștigat un premiu Nobel.

de Redactia Observator

la 26.04.2022, 14:05

Vezi și

Doamna Tanaka avea o stare de sănătate relativ bună, dar de curând locuia într-un azil pentru bătrâni. Îi plăceau jocurile de societate, rezolvarea problemelor de matematică, sifonul și ciocolata. Când Guinness World Records a recunoscut-o drept cea mai în vârstă persoană în viață, a fost întrebată în ce moment a fost cel mai fericită vreodată. Femeia a spus atunci un singur cuvânt: ''Acum''. 

Rutina zilnică a fost descrisă la acea vreme incluzând trezirea de la 6:00 dimineața și după-amiezi petrecute studiind matematica și exersând caligrafia. Guvernatorul local Seitaro Hattori a salutat viața doamnei Tanaka după ce aceasta a murit pe 19 aprilie: ''Sunt extrem de întristat de aceste vești''.

Femeia a fost recunoscută drept cea mai în vârstă persoană din lume de către Guinness World Records când avea 116 ani, în 2019. În 2020, a devenit cea mai în vârstă persoană din Japonia. Potrivit site-ului Guinness World Records, doamna Tanaka s-a căsătorit în 1922, iar cuplul a condus un magazin de tăiței, mai notează Daily Mail

După moartea japonezei, cea mai în vârstă persoană din lume a devenit acum Lucile Randon, care trăieşte în Franţa şi are 118 ani şi 74 de zile. Acum un an de zile, Lucile a reuşit să supravieţuiască după ce a fost infectată cu noul coronavirus.

Sora Lucile Randon, cea mai în vârstă persoană din lume după moartea japonezei

Profimedia Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Cea mai în vârstă persoană din lume a murit la 119 ani. Secretul longevităţii: ciocolată şi sifon