Meniu
Search
x

Cehia, în mijlocul unui scandal de proporţii. Un tânăr de origine roma, imobilizat la fel ca George Floyd: suspectul a murit în ambulanţă - VIDEO

Un caz care seamănă foarte mult cu cel al lui George Floyd s-a petrecut în Cehia. Poliţiştii au imoblizat un tânăr de origine roma folosind aceeaşi tehnică utilizază şi de omologii lor din Statele Unite ale Americii.

De Redactia Observator la 21.06.2021, 16:53

Clipul, filmat în Teplice, a devenit rapid viral pe reţelele de socializare. Din imagini se poate vedea clar cum unul dintre poliţişti ţine genunchiul pe gâtul tânărului, în timp ce ceilalţi doi colegi încearcă să-l încătuşeze.

Potrivit Expats, tânărul a decedat în ambulanţa pe care chiar poliţiştii au chemat-o. După incident, poliţia cehă a emis un comunicat în care precizează că tânărul a murit din cauza unei supradoze, nu din cauza modului în care au intervenit ofiţerii din teren.

Poliţiştii se apără şi spun că intervenţia era necesară pentru că tânărul era extrem de recalcitrant şi se bătea cu un alt bărbat. Reprezentanţii comunităţii rroma din Cehia au protestat faţă de modul în care au procedat forţele de ordine.

Atenţie! Imagini cu un puternic impact emoţional

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Cehia, în mijlocul unui scandal de proporţii. Un tânăr de origine roma, imobilizat la fel ca George Floyd: suspectul a murit în ambulanţă - VIDEO