Antena Meniu Search
x

Video Trei polițisti din SUA care încercau să aresteze un bărbat obez s-au urcat pe el și l-au ucis în 5 minute. ”N-am făcut nimic”

Poliţia din California a publicat o înregistrare video în care mai mulți agenţi țin un bărbat obez la pământ timp de peste cinci minute. Intervenţia care s-a încheiat în mod tragic cu moartea bărbatului este comparată de americani cu cazul lui George Floyd.

de Redactia Observator

la 29.04.2021, 17:39

Circumstanţele morţii lui Mario Gonzalez, în vârstă de 26 de ani, din Alameda, în apropiere de San Francisco, amintesc de cele în care a murit George Floyd din Minneapolis, ucis de poliţistul Derek Chauvin. Poliţia din Alameda a susţinut iniţial că Mario Gonzalez a murit din cauza unei ”urgenţe medicale” şi a promis o anchetă transparentă şi independentă cu privire la fapte.

Însă familia tânărului a respins categoric această explicaţie, după ce a văzut înregistrarea video a arestării. ”Ceea ce am văzut este altceva decât ceea ce mi s-a spus”, a declarat Gerardo Gonzalez, fratele victimei. ”Urgenţa medicală este cauzată de faptul că ei au stat pe spatele lui în timp ce zăcea la pământ”, a denunţat el.

În înregistrarea video, filmată de camera de corp a unui agent din poliţie, apar 3 polițiști care încearcă să-l încătuşeze pe Mario Gonzalez într-o grădină publică, după ce victima, aparent confuză, nu le-a prezentat documentele de identitate. Poliţiştii îl trântesc la pământ pe bărbatul obez. Unul dintre ei îl ţine apăsat mult timp cu un denunchi pe omoplat, iar altul îl apasă cu cotul pe gât şi pe spate. ”N-am făcut nimic”, gemea tânărul, gâfâind, după care îşi pierde cunoştinţa. Cei trei ofițeri implicați în arest au fost trimiși în concediu. 

Jerry Gonzalez, fratele victimei, a urmărit videoclipul cu moartea fratelui său mai mare alături de mama lor: „A fost sfâșietor să-mi văd mama uitându-se la ultimele momente ale primului ei născut, nicio mamă nu vrea să îndure așa ceva.”

Pe acelaşi subiect

Transcripul conversației dintre agenții de poliție:

- Crezi că l-am putea rostogoli de partea lui?

- Nu vreau să pierd ce am, omule.

- Mario, te rog, nu te mai lupta cu noi.

- Nu avem greutate pe pieptul lui.

Ofițerul pune genunchiul pe spatele lui Gonzalez: 

-Nu, nu. Fără greutate, fără greutate, fără greutate.

-Nu avem greutate pe pieptul lui.

Mai mulți ofițeri îl rostogolesc pe Gonzalez pe spate

-Ai un puls?

-Nu

-Fără puls. Să începem resuscitarea.

-Esti sigur?

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Trei polițisti din SUA care încercau să aresteze un bărbat obez s-au urcat pe el și l-au ucis în 5 minute. ”N-am făcut nimic”