Antena Meniu Search
x

Video Cei trei magi de la Răsărit, sărbătoriţi cu o paradă fastuoasă în Spania. Obiceiul respectat cu sfinţenie în ajunul sărbătorii

Mii de familii au împânzit ieri străzile din Madrid pentru a urmări parada celor trei magi, un eveniment deja devenit tradiţie, în fiecare an, în ajunul Epifaniei sau... de Bobotează, aşa cum o ştiu toţi românii. Cei trei magi de la Răsărit le-au oferit daruri copiilor cuminţi, într-o atmosferă de poveste.

de Redactia Observator

la 06.01.2024, 09:54

Vezi și

Parade colorate, defilări spectaculoase, dansatori, păpuși gigantice, dar şi cai şi girafe. O adevărată atmosferă de sărbătoare. 

În această zi, în Spania și în multe țări din America Latină, se oferă cadouri. Copiii scriu scrisori Magilor în ajunul sărbătorii, prin care îşi exprimă dorinţele. Mai apoi, își lasă pantofii peste noapte la ușă pentru a găsi în ei daruri dimineața. 

Regii Magi au fost întâmpinați de sute de copii şi mii de familii

Din aer, pe uscat sau pe mare. Melchior, Baltazar și Gaspar şi-au făcut apariţia în toate oraşele spaniole încă de dimineață, pentru a fi siguri că ajung la toți copiii, să le împartă bomboane și bucurie. Regii Magi au fost întâmpinați de sute de copii şi mii de familii, care au urmărit paradele spectaculoase organizate.

Festivitățile reamintesc de călătoria pe care au făcut-o cei trei magi pentru a ajunge la copilul Iisus cu daruri, aur, smirnă și tămâie. 

Fetiţă: Mă numesc Ainara, am opt ani și îmi place să apar la televizor. Le-am cerut celor trei magi un skateboard electric și un abonament pe un an la bâlci.

Sărbătoarea, sub semnul securității înăsprite în Madrid și Barcelona

În ultimii ani, sărbătoarea a stat sub semnul securității înăsprite în Madrid și Barcelona, pe fondul temerilor legate de potențiale atacuri teroriste, iar vehiculele mari au fost interzise pe străzile din apropierea rutelor paradelor. 

Indiferent ce se celebrează în această zi, creștinii din toată lumea au diferite obiceiuri prin care marchează acelaşi lucru: finalul sărbătorilor de iarnă. în această zi, Cunoscută şi sub numele de Día de Reyes, ziua regilor, ortodocșii sărbătoresc botezul lui Iisus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Cei trei magi de la Răsărit, sărbătoriţi cu o paradă fastuoasă în Spania. Obiceiul respectat cu sfinţenie în ajunul sărbătorii