Antena Meniu Search
x

Video Sute de oameni au ieşit în stradă la Madrid pentru parada celor Trei Regi Magi. De ce este această tradiţie o mare atracţie pentru copii

Sute de oameni au umplut străzile din Madrid pentru a admira carele alegorice, dar şi personajele istorice, la cea mai aşteptată paradă din Spania, parada celor Trei Regi Magi. Cei mai fericiţi sunt copiii care au venit cu pungi cât mai mari pentru a prinde bomboanele aruncate de magi şi de ajutoarele acestora. Parada este organizată în fiecare an, pe 5 ianuarie, şi celebrează vizita celor trei magi la Pruncul Iisus. 

de Redactia Observator

la 06.01.2023, 08:27

Vezi și

Mii de familii au umplut străzile din Madrid pentru a se bucura de spectacolul oferit cu ocazia Zilei celor Trei Regi Magi. Parada se întinde pe o distanţă de aproape trei kilometri unde copiii, şi nu numai, pot admira păpuşi mecanice, care alegorice, dar şi cei trei magi biblici. 

O altă tradiţie face din această sărbătoare o atracţie pentru copii. Toţi trimit scrisori către Trei Regi pentru a cere cadouri pe care să le primească pe 6 ianuarie. Aşa că, în noaptea de 5 ianuarie, copiii trebuie să-şi cureţe pantofii, să le lase magilor o mică gustare, dar şi apă proaspătă pentru cămile. 

Sărbătoarea Regilor Magi are loc pe data de 6 ianuarie

Localnică: Sunt foarte fericită şi foarte încântată pentru că mai e puţin timp până vin şi am cerut unele lucruri pentru mine, dar şi pentru unele rude. Îmi doresc, de asemenea, ca toţi oamenii care sunt aici să aibă o seară fericită. 

Sărbătoarea Regilor Magi are loc pe data de 6 ianuarie, la o zi după paradă, şi marchează vizita Înţelepţilor la Pruncul Iisus. Prima paradă în cinstea lor a avut loc în 1866 într-un oraş din provincia Alicante. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Sute de oameni au ieşit în stradă la Madrid pentru parada celor Trei Regi Magi. De ce este această tradiţie o mare atracţie pentru copii