Antena Meniu Search
x

Update Cei trei tineri, posibil români, luaţi de ape în Italia după ce au fost surprinşi îmbrăţişaţi şi neputincioşi în mijlocul puhoaielor, sunt căutaţi fără încetare

Tragedie în Italia din cauza inundaţiilor! Trei tineri au fost surprinşi de apele învolburate în regiunea Udine. Aceştia au fost daţi dispăruţi, după ce cotele râului în mijlocul căruia se aflau au crescut. Vorbim despre două fete şi un băiat, iar maşina lor, cu numere româneşti, a fost găsită în apropiere. Salvatorii, care îi caută fără încetare, speră să îi găsească în viaţă. Între timp, şi în Germania, vremea rea a provocat pagube majore, iar în India, 15 oameni au murit din cauza căldurii.

de Redactia Observator

la 01.06.2024 , 11:32

UPDATE: Potrivit publicaţiei La Stampa, cele două tinere luate de ape sunt Patrizia Cormos, de 20 de ani, care locuia cu familia ei în Basaldella di Campoformido și Bianca Doroș, în vârstă de 23 de ani, care sosise din România acum câteva zile la părinţi, care sunt din Udine. Alături de cele două fete se află și iubitul Biancăi, în vârstă de 25 de ani, originar din România, dar rezident în Austria.

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe anunță, sâmbătă dimineața, că s-a autosesizat în urma informațiilor privind dispariția a trei persoane, posibil cetățeni români, în apele fluviului Natisone, în Italia: "Până la acest moment, autoritățile italiene nu au confirmat cetățenia persoanelor dispărute".

MAE, prin intermediul Consulatului General al României la Trieste, s-a autosesizat în urma apariției în mass-media italiană a informațiilor cu privire la dispariția a trei persoane, posibil cetățeni români, în apele fluviului Natisone, regiunea Friuli Venezia Giulia din Italia, în contextul puternicelor inundații provocate de precipitațiile abundente din ultima perioadă. Astfel, reprezentanții oficiului consular au întreprins în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile italiene competente pentru obținerea unor informații oficiale cu privire la cetățenia și identitatea persoanelor dispărute, arată MAE într-un comunicat. Ministerul precizează că, până la acest moment, autoritățile italiene nu au confirmat cetățenia persoanelor dispărute, operațiunile de căutare și procedurile de identificare fiind în curs de desfășurare. Reprezentanții oficiului consular mențin în permanență dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătiți să acorde asistență consulară, conform competențelor.

Vezi și

Ultimele imagini cu cei trei tineri, posibil români, înainte să fie luaţi de ape

Pe acelaşi subiect

Scenele surprinse de trecători sunt şocante - aceştia stau îmbrăţişaţi şi neputincioşi în mijlocul râului învolburat pentru că pare că nu există vreo şansă să scape din mijlocul puhoaielor. Chiar dacă pompierii au încercat să le arunce mai multe frânghii de care să se prindă, totul a fost în zadar. În doar câteva minute, cotele râului au crescut, iar tinerii au fost luaţi de curenţii puternici. Imediat, în zonă, au fost trimise două elicoptere, dar şi mai multe bărci. În apropierea râului a fost găsită o maşină cu numere de înmatriculare româneşti.

Potrivit presei italiene, cei trei tineri ar avea origini româneşti. Ar fi vorba despre o fată de 20 de ani, o alta de 23 de ani, care ar fi venit din România în urmă cu trei zile pentru a-și vizita mama şi tatăl, stabiliţi în Peninsulă. Iar despre băiatul de 25 de ani se ştie doar că ar locui în Udine. Nu se știe încă de ce aceştia se aflau în râu, şi nici cum au ajuns acolo. 

Vremea severă a făcut ravagii şi în Germania

Şi în Germania, vremea năprasnică a făcut ravagii. Meteorologii au anunţat la un weekend ploios, în special în jumătatea de sud-est a țării.

Autorităţile au emis şi mai multe avertismente de inundații și alunecări de teren. Deja, în unele zone, şuvoaiele de apă au îngreunat traficul şi au provocat pagube semnificative. 

15 morţi în India, din cauza căldurii extreme

Vreme extremă este însă în mai multe zone de pe Glob. În India, de exemplu, cel puțin 15 persoane au murit din cauza temperaturilor extrem de ridicate.

Mercurul din termometre a atins şi 50 de grade Celsius în unele zone. Valul de căldură a forțat autorităţile să închidă şcolile pentru că starea de sănătate a oamenilor este pusă în pericol. Căldura extremă a produs o criză profundă în domeniul sanitar din India. Din ce în ce mai mulţi oameni riscă acum să se deshidrateze din cauza resurselor limitate de apă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei
Aveţi condiţii la locul de muncă pe timp de caniculă?
Observator » Stiri externe » Cei trei tineri, posibil români, luaţi de ape în Italia după ce au fost surprinşi îmbrăţişaţi şi neputincioşi în mijlocul puhoaielor, sunt căutaţi fără încetare